Életmód

95 éves nagymama is versenyez a budapesti világbajnokságon

A világ veterán sportolói most beveszik Budapestet, a vasárnapig tartó veterán atlétikai világbajnokság legidősebb férfi indulója 98 éves, a nőknél 95. 320 magyar versenyzőnek lehet szurkolni!

Hetven országból majdnem 4000 versenyző vesz részt  6. veterán fedett pályás atlétikai világbajnokságon a Syma Csarnokban. A különleges sportesemény legidősebb indulója a férfiaknál a 98 éves Giuseppe Ottaviani lesz, aki kilenc számra nevezett. A nőknél a 95 éves kanadai Olga Kotelko rangidősként 11 számban áll rajthoz.

A magyar csapatban 320 atléta indul, a legnépesebb a német küldöttség 516 versenyzővel, de érkeznek résztvevők Srí Lankáról és a Virgin-szigetekről is. Meglepő módon rendkívül népszerűek a sprintszámok: 200 méteren 761, 60 méteren 651, míg 400 méteren 510 idős atléta nevezett. Igaz, láttunk már 75 éves testépítő szupernagyit is. És mi is szeretnénk ilyen jó formában lenni 60 éves kor felett, mint a világbajnokság versenyzői.

A vb-n szabadtéri számokra is sor kerül, a “mini olimpiai központban”, azaz a Syma Csarnok mellett a Puskás Ferenc Stadion déli edzőpályáján és a Városligetben is rendeznek versenyeket, dobó-, futó- és gyalogló számokat.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top