Életmód

Zab panna cotta gabonatej-főzőben

Egy falatnyi Olaszországra vágysz? Íme, bloggerünk nagyszerű receptötlete! Az így készült desszert ráadásul még egészségesebb is, mint az eredeti!

A panna cotta közkedvelt olasz desszert, amihez tejet, tejszínt és cukrot főznek össze, majd elkeverik zselatinnal, megdermesztik, és jól behűtve tálalják. Az én zab panna cottám bármelyik vegán kedvére lenne, mert sem tej, sem tejszín, sem zselatin nincs benne, mégis megszólalásig hasonlít az eredetire, és igazán egészséges, élvezetes desszert.

Semmi mást nem kell hozzá tenni, mint főzni egy adag zabtejet  (zabtej magkeverékből), maga a desszert a zabtejfőzés szűrés után visszamaradó mellékterméke, némi friss gyümölccsel körítve.

Hogyan is csináld? Nézd meg a Gabojsza blogon.

Zab panna cotta gabonatej főzőben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top