Életmód

Szabadulj meg a mesterséges illatoktól!

Neked milyen a természetes illatod? Nem tudod? Nem csoda, hiszen annyi mesterséges illatanyag vesz körül minket. Ökoanyu elmeséli, hogyan és miért szabadult meg ezektől.

A következő lépés egy zöldebb élet felé az lenne, ha visszanyerhetnénk a szaglásunkat. Imádom a illatokat, és ha nincs ez a szülés meg szoptatás ügy, talán soha nem is jövök le róluk. Mondjuk a terhesség alatt is rezgett már a léc, egy vadászkutya kispályás volt hozzám képest. Aztán valami szoptatós könyvben azt olvastam, hogy a babák nagyon érzékenyek a szagokra, tehát simán lehet, hogy elutasíthatják a szoptatást, ha nem a jól megszokott anyaszagot kapják. Nem szorongtam ettől, de azt gondoltam, miért is ne próbálnám ki az életet egy kicsit illatok nélkül.

Épp ezzel kaptam vissza az igazi illatokat. Úgyhogy amikor elfogyott a tusfürdőm, arckrémem, akkor már a szülés előtt mindenből tudatosan illatmenteset választottam, és búcsút mondtam a parfümöknek meg az illatos mosószereknek, öblítőknek is. Ugye milyen furcsa így végiggondolva, hogy mennyi mindenben van illatanyag, amit nap mint nap használunk? Ha végignézzük a kozmetikumainkat, meg fogunk lepődni. És ezek a szintetikus illatanyagok sajnos senkinek és semminek nem jók, úgyhogy következő tavaszi tippem: tartsunk illatböjtöt!

Az Ökoanyu blogon 4 tuti tippet is találsz, hogyan szabadulj meg a mesterséges illatoktól.

Így legyen természetes illatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top