Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy sárgarépakrém, amire rákattantam mikor először megkóstoltam, és a fűszereit azóta is használom együtt sokféle ételbe, mert nagyon jó csapatot alkotnak. Így lett ez a köleskrém is, aminek az eredetijében a kurkumán kívül nem volt más fűszer (úgyis finom egyébként), de én most kiegészítettem, hogy még pikánsabb legyen és nem bántam meg. Már csak a “neonződ” színe miatt is megéri elkészíteni.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy sárgarépakrém, amire rákattantam, amikor először megkóstoltam, és a fűszereit azóta is használom együtt sokféle ételbe, mert nagyon jó csapatot alkotnak. Így lett ez a köleskrém is, aminek az eredetijében a kurkumán kívül nem volt más fűszer (úgy is finom egyébként), de én most kiegészítettem, hogy még pikánsabb legyen, és nem bántam meg. Már csak a “neonződ” színe miatt is megéri elkészíteni.
Hozzávalók:
1 bögre köles
fél csokor medvehagyma
néhány újhagyma zöld része
1 kk. kurkuma
1 kk. őrölt római kömény
fél kk. csilipor
fél kk. őrölt fahéj
1 tk. fehérborecet
1 tk. citromlé
só, bors
olívaolaj
Az elkészítésről a Pálma Project blogon olvashatsz.