Életmód

Újabb vihar csap le az országra pénteken – részletek

Meleg lesz ugyan, de esni fog, és viharos szél is várható.

Ország előrejelzés: Az Időkép adatai szerint pénteken többfelé emelkedik 25 °C közelébe a hőmérséklet, de csakúgy, mint csütörtökön, napközben ismét megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok. Délutánra a zivatarokat erős vagy viharos széllökések kísérhetik. A Köpönyeg adatai szerint pénteken a Balaton vize 17 fokos, Siófokon azonban hiába lesz napközben 23-24 fokos kellemes meleg, mivel dörgéssel, villámlással tarkított záporesőre lehet számítani itt is.

Riasztás: Az Országos Meteorológiai Szolgálat az alábbi megyékre adott ki 1. fokú riasztást péntekre: Baranya, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala.

Budapesti légszennyezettség: Az időjárás általában kedvezően befolyásolja a levegőminőséget, de péntek délután az ózon, a forgalmasabb helyeken este az NO2 mennyisége az egészségügyi határérték közelébe emelkedhet.

Újabb vihar csap le az országra pénteken - részletek
Fotó: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top