A hagymában lévő antioxidánsok jó eséllyel szállnak szembe a gége-, a nyelőcső-, a vastagbél-, és a prosztatarákkal. Egy nemrégiben közzétett, patkányokon végzett kutatás szerint a hagyma csökkenti a rákos sejtek szaporodását, és a megelőzésben is jelentős szerepet játszik. A maximális hatás érdekében jó tudni, hogy a lila hagyma több antioxidánst tartalmaz, mint a vöröshagyma, és egyéb, antioxidánsokban gazdag élelmiszerekkel fogyasztandó, lehetőleg nyersen.
A vérkeringést is segíti, mivel a benne lévő antioxidánsok és kénvegyületek eltávolítják a vérerek falára lerakódott zsírt. A zöldség omega-3 zsírsavat is tartalmaz, amely eltávolítja a felesleges sót, és védi a szívet, valamint az artériákat.
S itt még nincs vége a felsorolásnak! A teljes cikket a Bio-blogon olvashatod.