A közhiedelemmel ellentétben a tejre érzékenyek két csoportba sorolhatóak. Az egyik csoportban a tejfehérjére allergiások, míg a másikban a laktóz-intoleranciával küzdők tartoznak, és semmiféleképp nem keverendők össze! Hogyan jelentkeznek ezek? Mik a tüneteik? Tudj meg többet a Mosolycsalóka blogról!
Ha érintett vagy a témában vagy van olyan ismerősöd, aki igen, akkor jól fog jönni a jól bevált, 100 százalékig tejmentes pogácsa receptje:
Hozzávalók:
- 30-40 dkg liszt
- 1 csomag porélesztő
- 25 dkg Liga margarin (növényi eredetű)
- 1 kk. cukor
- 1 bögre rizstej, vagy víz (langyos)
- só ízlés szerint
- 1 egész tojás (tésztába csak a fehérje)
- olajos magvak a tésztába és a tetejére
A hozzávalókat összegyúrjuk, és meleg helyen legalább kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt, kinyújtjuk, kiszaggatják, a tetejét megkenjük a tojás sárgájával, rászórjuk a magvakat. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.