Életmód

Egészséges reggelivariációk zabpehelyből

A zabpehelynek számos előnyös tulajdonsága van, amiért érdemes fogyasztani, főleg ha ezzel a gyorsan felszívódó szénhidrátban gazdag reggeliket váltjuk ki. Közepes glikémiás indexének köszönhetően ehetik a diétázók, a cukorbetegek, az egészségesen táplálkozók, valamint a mérsékelt paleót követők is.

Müzli banánnal

Ha magunk készítjük a müzlinket, nemcsak rengeteget spórolunk, hanem még azt  is tudjuk, hogy mi kerül a tányérunkba. Nem is beszélve a boltban kapható müzlik magas cukortartalmáról!

Itt egy adagra adtam meg a hozzávalókat, de én általában előre összekeverek egy nagyobb mennyiséget, így a reggeli rohanásban sok időt spórolok meg.

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 1 marék zabpehely
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál lenmag
  • 1 evőkanál szőlőmagliszt vagy cikória liszt
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál amaránt pehely
  • 1 csipet fahéj
  • 1 evőkanál aszalt vörösáfonya vagy mazsola
  • 1 db banán
  • 1 dl növényi tej, vagy 1 dl “tej” tejmix lisztből
  • 1 evőkanál homoktövisvelő (opcionális)
Egészséges reggelivariációk zabpehelyből
 

Elkészítés:

A banánt, a tejet és a homoktövisvelőt turmixoljuk össze. A többi hozzávalót tegyük egy tányérba, majd öntsük rá a banánturmixot

Mit készíts még belőle? A további ötleteket a Naturorganic blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top