Életmód

A legjobb természetes öregedésgátlók

Íme, 8 élelmiszer, ami erőteljes öregedésgátló hatású. Jól hatnak az egészségünkre és a megjelenésünkre, ugyanakkor meg is hosszabbítják életünket. Naponta fogyasztanunk kellene belőlük!

A keresztesvirágúak és más nagy, zöld leveles zöldségek

A természetes egészséggel foglalkozó táplálkozási szakértők istenítik a nagy, zöld leveles zöldségeket – és jó okkal. Ezek a lenyűgöző, tápanyaggal teli zöldségek folsavat, kalciumot és sok más tápanyagot tartalmaznak, amelyek támogatják a csontok egészségét, védenek a kognitív hanyatlás ellen, és segítenek megelőzni a korral járó szemproblémákat is. Ennél is fontosabb az, hogy erős rákellenes hatásuk is van.

A keresztes virágú zöldségekben gazdag étrend, mint például a sok brokkolievés, segít csökkenteni a memóriahanyatlás kockázatát. A keresztes virágú zöldségek, mint a kelkáposzta, mángold, a zöld levelesek, mint a spenót és a sóska, mindenféle étel, sültek, saláták, raguk, főzelékek és levesek finom kiegészítői lehetnek.

A legjobb természetes öregedésgátlók

A bogyós gyümölcsök

A tudósok megállapították, hogy a bogyós gyümölcsök tartalmazzák a legtöbb antioxidánst, többet, mint bármilyen más gyümölcs. A kelkáposzta és a spenót az egyedüli olyan zöldségek, amelyek antioxidáns-tartalma eléri a friss bogyós gyümölcsökét. A friss bogyók fitokemikáliákkal is tele vannak, mint például az antocianin, amelyet összefüggésbe hoznak bizonyos daganatok alacsonyabb előfordulási esélyével, kevesebb húgyúti gyulladással, jobb memóriafunkcióval és egészséges öregedéssel.

A bogyók kiváló forrásai a quercetinnek. E flavonoid rákellenes és antioxidáns, szívbetegségek ellen is véd. A bogyók gyulladásgátló tulajdonságai lassítják az öregkori memóriaromlást. A kutatók arról számolnak be, hogy az áfonya segít lassítani a kognitív hanyatlást, ami egyébként az Alzheimer-kórral együtt jár.

Az olaszok híresek hosszú élettartamukról és arról, hogy milyen méltóságteljesen öregszenek. Az olívaolaj nagy részét képezi a mediterrán diétának. Tele van nagyon egészséges ómega-3 zsírsavakkal. Ezek a zsírok nemcsak abban segítenek, hogy mindig soványak maradjunk, hanem szívbarátak is, csökkentik a gyulladási folyamatokat, csökkentik a koleszterinszintet, és javítják a bőr vérkeringését, valamint az emésztést. Mindezek a tényezők egészségesebb testhez és hosszabb élethez vezetnek.

A legjobb természetes öregedésgátlók

Sárgabarack

Ez a kis gyümölcs törékenynek látszik, de a csomagolás erős öregedésgátló puncsot tartalmaz. A világos narancssárga szín a karotinoidoktól származik, amelyek erőteljes antioxidánsok. Segítenek megelőzni a szívbetegségeket, csökkentik a rossz koleszterin szintjét, és védenek a rák ellen. Testünk átalakítja a béta-karotint A-vitaminná, amely hozzájárul a szem, a bőr, a haj, a fogíny és a mirigyek egészségéhez.

A sok-sok éves kutatás bebizonyította, hogy minden étel közül a sárgabarack rendelkezik a legnagyobb mennyiségben a legkülönbözőbb karotinoidokkal. Kiválóan regenerálja a testnedveket, szomjúságoltó, és méregtelenítő.

A legjobb természetes öregedésgátlók

A további 5 öregedésgátló élelmiszert a Biosarok blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top