Miért építsd az étrendedbe?
- többször süthetünk benne, mint a hagyományos sütőolajban, rendkívül jó a hőkezelése; tapasztalni fogod sütéskor, hogy nem ég el
- könnyen emészthető, így egészséges; kíváló méregtelenítéskor, és a fogyókúra nélkülözhetetlen alapanyaga
- nem növeli a koleszterinszintet, tehát nem veszélyeztetjük magunkat és családunkat fogyasztásakor
- szobahőmérsékleten válik cseppfolyóssá, és nem avasodik, így könnyen és sokáig eltartható
- laurinsav tartalma rugalmassá teszi az érfalakat, és segíti immunrendszerünk működését, tehát zsír, ami egészséges
- jótékonyan hat a hormonrendszerre; pajzsmirigy-alulműködésre
- hozzájárul a candida gomba elpusztuláshoz, tehát a candida-diéta fő harcosa
- laurinsavat tartalmaz, mely antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, emellett immunerősítő hatása is van. (Laurinsav az anyatejben található meg nagy mennyiségben (3,5 %), a kókuszzsírban viszont 43 %-ban!)
- ezeken felül használhatjuk haj-, bőr és körömápolásra, azzal a kellemes tudattal, hogy vegyszerek, mérgek és tartósítószerek nélkül szépülünk. Íme néhány szépülős recept ITT.
Hogyan használd? Tudd meg a Zöldéletmód blogról!