Életmód

25 éves “csoroszlyát” választottak szépségkirálynőnek

Még meg sem melegedett alatta a trón, máris visszakérték a koronáját. Még jó, hogy zsákot nem húztak a vénség fejére.

Hiába, a 25, az mégiscsak negyed évszázad!

Ha 25 éves elmúltál, és azon gondolkodsz, mihez kezdj életed hátralévő részével, megértjük a gondodat. Nem könnyű, ráadásul van egy rossz hírünk: szépségkirálynő sem lehetsz már Delaware államban, ahol éppen most fosztották meg címétől a frissen megkoronázott királynőt. Hiába, a 25, az mégiscsak negyed évszázad!

A szépségversenyre a szabály szerint csak 17-24 évesek jelentkezhetnek, Amanda Longacre viszont októberben tölti be a 25. évét. Úgyhogy miután kapcsolt a zsűri, hogy úristen, egy mamutot választottak államuk szépségének, lerángatták fejéről a tiarát, és gyorsan a második helyezett fejébe nyomták.

Szegény egykori Miss Delaware-nek ráadásul nemcsak a ráncokkal és az ősz hajszálakkal kell barátságot kötnie, mert így elesett a 10 ezer dollárt érő szerződésektől és egy 11 ezer dolláros ösztöndíjtól is.

25 éves
Amanda Longacre (balra), és az új királynő Brittany Lewis (jobbra)
Amanda Longacre (balra), és az új királynő Brittany Lewis (jobbra)

Fiatalon nem nehéz szépnek lenni?

Ehhez képest jó ízlésű helyeken csak akkor szoktak szépségkirálynőket megfosztani a címüktől, amikor emberileg elfogadhatatlan dolgot tesznek: például azt mondják, hogy “minden sejtem tiltakozik az ellen, hogy transzneműek is részt vegyenek a szépségversenyen”. Ahogyan azt Sheena Monnin, Miss Pennsylvania tette, akinek a hetyke kijelentésért 5 millió dollárt kellett fizetnie a verseny rendezőinek. A Miss Universe versenyekre pedig 2013-tól jelentkezhetnek transzneműek is, nyilván Sheena sejtjeinek nagy bánatára.

Vagy mint Miss California, alias Carrie Prejean, aki azért vesztette el trónját, mert szerinte  házasságot csak férfi és nő köthet. De itt van az a Miss USA is, akit ittas vezetésért büntettek meg. Akkor ezek szerint az öregedés is ezekkel egyenrangú, elítélendő viselkedés?!

Egyébként teljesen hülyeségnek tűnik 17-24 közöttieknek szépségversenyt rendezni, mert az ember lánya ennyi idősen akkor is szép, ha egy hétig nem alszik, és satuban nyomják két oldalról az arcát. Ilyen fiatalon végképp nem nagy kunszt szépnek lenni.

Miért nem azoknak a nőknek rendeznek szépségversenyt, akik nem érzi magukat szépnek, mégis azok, és akkor, amikor ez bekövetkezik? Nem gúnyolódni akarok, sőt: reggel a buszon ki tudnék osztani koronákat olyan, mindenféle korú nőknek, akik fáradtságukban, esendőségükben is szépek. Kicsit karikás a szemük, nem mindegyiknek van frissen fodrászolva a haja, de szépek. Lehet, hogy rosszul aludtak az este, valakijük beteg, aggódnak egy családtagért, barátért, valakiért. Vagy csak hosszú éjszakájuk volt. Az első reggeli szépségversenyt rendezhetnék mondjuk éppen Delaware-ben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top