Életmód

Egészséges Barbie baba-torta

Tegnap volt a lányaim 5. szülinapja, így vettem egy nagy levegőt, és elkészítettem életem első bevonós tortáját. Sokáig agyaltam, kerestem és kutattam, hogy megtaláljam azt a receptet, amihez nem kell több tonna cukor és egyéb adalékanyag. Végül ezt sikerült összehoznom, és nagyon örülök neki, hogy még a bevonóra is találtam megoldást.

1. A krém:

Ez a krém fantasztikusan finom lett! Én vajjal készítettem, mert mi eszünk vajat (és nagyon szeretem), de ha paleo szeretnénk enni, akkor helyettesítsük ghível vagy kókuszzsírral. A cocomas aránya is szabadon növelhető (annyival kevesebb víz szükséges).

Hozzávalók:

  • 300 g vaj / ghí / kókuszzsír
  • 100 g kókuszvirágcukor
  • 2,5 dl víz
  • 0,5 dl cocomas
  • 50 g kakaó
  • 50 g étcsoki (minimum 60%-os)

Elkészítés:

  1.  A vizet összemelegítjük a cocomas-szal és a kókuszvirágcukorral.
  2. Hozzáadjuk a vaj 1/3-át, majd a kakaót és a csokit is, és folyamatos keverés mellett felforraljuk.
  3. Kihűtjük a krémet.
  4. Beletesszük a maradék vajat és habosra verjük.
  5. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

 

2. A piskóta:

Az eredeti piskóta pontos elkészítése itt található. A mandulalisztes verzió nem sokban tér el tőle, viszont én jóval kevesebb cukrot használtam, nekem még így is túl édes lett. A hozzávalók egy 20-22 cm-es formára vonatkoznak. A barbie szoknyájához 2,5 db piskótát kell sütnünk.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Amire nagyon fontos figyelni: a fehérjét ne verjük teljesen keményre. Mindenképpen már előmelegített sütőbe tegyük be a tésztát. A piskótát a formában hagyjuk kihűlni, és csak ez után vegyük ki.

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat.
  2. A fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot.
  3. Először a sárgáját verjük fel, majd a fehérjét a cukorral.
  4. Óvatosan összeforgatjuk a fehérjét a sárgájával, majd szintén óvatosan beleforgatjuk a mandulalisztet a citromhéjjal.
  5. 160 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

 Egészséges Barbie-torta

3. A bevonó:

A bevonó egészséges elkészítése okozta a legnagyobb fejtörést, míg végül egy újságban ráakadtam erre a receptre. Nagyon bevált! Sikerült találnom olyan ételfestéket is, amelyikben nincs 15 db E (csak 2), és nincs ráírva, hogy gyerekeknél hiperaktivitást okozhat… Fontos, hogy ha egyszer kinyújtottuk, utána már csak akkor tudunk vele újra dolgozni, ha visszahűtöttük, különben nagyon ragad, és kezelhetetlen. Mondjuk, amikor csináltam, kb. 28 fok volt a lakásban, gondolom, hűvösebb időben könnyebben megy. Én szilikon sütőalátéten nyújtottam, így nem kellett alászórnom semmit. Az alábbi mennyiség az összes szükséges bevonóra vonatkozik, amennyiben több színt szeretnénk, arányosan osszuk el a mennyiségeket.

Hozzávalók:

  • 400 g kókusztejpor
  • 4-5 ek. nyírfacukor / xilit
  • 60 ml víz
  • 10 csepp ételfesték

Elkészítés:

  1. Felforraljuk a vizet a cukorral és az ételfestékkel.
  2. Ráöntjük a kókusztejporra, és homogénné keverjük.
  3. Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük

Hogyan lehet összeállítani? Tudd meg a Naturorganic blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top