Ez egy Dél-Franciaországban népszerű sós, csicseriborsólisztből készülő lepény. Pont kapóra jött hiszen, pár napja a kukoricás lepény is ilyen lisztből készült. Tulajdonképpen bármilyen feltét mehet a tetejére, ami eszünkbe jut, ha valaki unja már a palacsintát vagy az omlettet ez igazán remek megoldás lehet, pláne, hogy alig kell a tésztába alapanyag.
Ez egy gyümölcsös verzió, még sincs benne cukor, az alaptészta pedig sós, de összességében nagyon kellemes ízharmónia keletkezik a rozmaringnak és a pár csepp balzsamecetnek köszönhetően. Utóbbi nem szerepel az eredeti leírásban, ezt pont azért csempésztem bele, mert tartottam tőle, hogy ha a gyümölcsök csak “álá natúr” kerülnek a lepény tetejére, nem lesz-e ízetlen unalmas eledel… De nem, esetleg még pár csepp mézet is lehetne csurgatni rá, de az a sütés után is pótolható.
A receptet a Pálmafa Project blogon találod!