Hozzávalók:
- 4-6 darab kis banán (darabokra vágva, lefagyasztva)
- fél csésze kesudió
- fél teáskanál vanília
- 3 evőkanál kis darabokra vágott aszalt sárgabarack
Elkészítés:
1. A banánt felkarikázom vastagabb karikákra és egy tálba rakosgatom, majd a fagyasztóba kb. 3 órára, míg megkeményednek a banándarabkák.
2. A fagyasztott banándarabokat, a kesudiót, a vaníliát a turmixgépbe teszem (erre a késes robotgép a legmegfelelőbb) és az egészet néhány percig turmixolom, egészen finom, krémes, fagylalt állagúra. Keverés után a kapott fagylaltkrémet egy tálba öntöm, és belekeverem az apró darabokra vágott barackot. Azonnal kanalazható, finom édességet kapok, én azonban visszateszem a fagyasztóba még hűteni kicsit.
Hogy honnan szerezte bloggerünk ezt és sok más remek receptet? Tudd meg a Wannabe Chef blogról!