Életmód

Úszó Eb: Risztov Éva ezüstérmes

Kitűnően hajrázott az úszónőnk.

A német főváros déli agglomerációjához tartozó Grünauban, festői szépségű tavon kialakított pályán vágott neki a mezőny az olimpiai távú viadalnak, amelyen 4, egyformán 2500 méteres kört teljesítettek a versenyzők. A debreceni színekben szereplő Risztov Éva és a szegedi Olasz Anna is végig a 10-11 tagú élbolyban haladt, és a hajrá felé közeledve az első négytől kissé lemaradva az 5-7. helyen tempózott. Az utolsó 200 métert az olimpiai bajnok bírta a legjobban, a célegyenesben fokozatosan tört előre, és végül csak a holland Sharon van Rouwendalt nem tudta befogni. Olasz Anna szintén kiválóan finiselt, és 2013-as barcelonai teljesítményét megismételve ötödik helyen csapott célba. A szám harmadik magyarja, Szilágyi Nikolett, aki Risztov klubtársa, a 15. helyet szerezte meg a 30 tagú mezőnyben.

Fotó:  Fotó: Kovács Anikó / MTI
Fotó: Fotó: Kovács Anikó / MTI

“Hihetetlenül boldog vagyok! Nagyon kemény verseny volt, a vége pedig elképesztően jól sikerült. A múlt héten, egy edzésen már gyakoroltam ezt a hajrát, Rita, az edzőm akkor azt mondta, csak óvatosan, nem a négyszáz gyorsra készülünk – én viszont közöltem vele, figyeld meg, ilyen hajrára lesz szükség. Egy biztos: én az életemben nem örültem még ennyire ezüstéremnek. Európa-bajnokságról még nem volt érmem, most ez is megvan. Az elmúlt évben kaptam hideget-meleget, talán most sikerült bebizonyítanom, hogy még mindig érek valamit. Köszönöm az edzőmnek, Debrecen városának, a családomnak és barátaimnak, hogy mellettem álltak a nehezebb időszakokban is, ez a siker mindannyiunk hitét visszaadhatja!” – nyilatkozta az ezüstérmes Risztov Éva.

Az ezüstérmes Risztov Éva (b), a győztes holland Sharon van Rouwendaal (k) és a bronzérmes olasz Aurora Ponsele (j) - Fotó: Kovács Anikó / MTI
Az ezüstérmes Risztov Éva (b), a győztes holland Sharon van Rouwendaal (k) és a bronzérmes olasz Aurora Ponsele (j) – Fotó: Kovács Anikó / MTI

A nyílt víziek szerdai programjában szerepel még a férfiak 5 kilométeres vetélkedése, a 13.30-tól esedékes egyéni indításos viadalban Papp Márk, Rákos Patrik és Székelyi Dávid vesz részt.

Forrás: MTI / Magyar Úszó Szövetség – Magyar Úszó Válogatott Facebook oldala

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top