Életmód

Legjobb teatippek őszre

Nem tudom, ki hogy van vele, de ahogy elkezdődik a hűvösebb idő, én automatikusan a teák felé veszem az irányt. Több oknál fogva is – írja bloggerünk.

Sokféle tea van, ami a hűvösebb időkben mondhatni boszorkánykonyhás segítőül szolgál a többgyerekes anyukáknak. Mert nálam ugye van itt három “ördögfióka”, akikkel bírni kell egész nap, a hűvösben pedig óhatatlanul is megfújja az embert a szél, és kész a megfázás. Na nem, emiatt nem fogunk hiányozni teljes napokat az oviból-suliból, hogy aztán szinte behozhatatlan legyen a lemaradás! Inkább elébe szoktam menni a dolgoknak és tömöm a gyerekeket gyógyteákkal. Szerencsére úgy-ahogy el is fogadják a gyógyteákat, csak hát nem mindig megy az úgy simán és könnyen. Volt már olyan, hogy törpikés teát akartak inni (tehát csak azt fogadták el, hogyha törpikés dobozból vettem elő a teát), előfordult, hogy a maci volt a sláger. Itt is tök mindegy, milyen is a filter benne, milyen ízű, bár Katicám a rózsaszín teákra bukik előszeretettel. 

Most ezeket szereztem be:

Legjobb teatippek őszre

Sokan nem tudják, de a rooibos tea az alapja a herbáriás gyermekteáknak – is –, meg gyakorlatilag majdnem az összes, gyermekeknek készült, gyümölcsös teakeveréknek. Csak mert rá van rajzolva akármilyen minta, máris lehet horribilis áron adni. Ez az 50 db filtert tartalmazó tea 369 Ft-ba került. Próbáljunk csak meg egy 20 db-os teát venni ennyiért! Kb. lehetetlen. Arról pedig, hogy édeskömény, hárs, kamilla és citromfű is van benne, hát mit mondjak, az összes babatea ezekből áll. Tehát gyakorlatilag a torokról és a pocakból kiszedi a gyulladást, fájdalomcsillapító és enyhe nyugtató hatású a keverék. Borsmentatartalmának köszönhetően pedig hűsíti is a gyulladt torkot. Hát kell ennél több egy anyukának?

Aláírom, fanatikus aldis tearajongó vagyok, ez van. A kicsi lányom például a fekete teát imádja nagyon, velem együtt. Ő azért, mert zöld színű “kastély” van rajta (a Kreml egész pontosan), én meg azért, mert jó az íze és baráti az ára. A barna dobozos 299 Ft-os, 100 db-os angol tea valamiért annyira nem finom a számomra.

Tudj meg többet a teákról a Bopci blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top