Életmód

Mit vár a férfi az otthonától?

Könnyebb megmondani, mit nem szeretne otthon. Tulajdonképpen egy átlagos férfinél nem is olyan hosszú ez a lista, úgyhogy ha nem komplikáljuk túl a dolgokat, kis ráfordítással békében tudunk együtt élni a teremtés koronájával.

Végy egy tisztességes, jóravaló férfit, aki elvégzi a rárótt faladatokat: eltartja családját, törekvően és becsületesen végzi a munkáját, szereti és óvja feleségét és gyermekeit, és általában véve nem hoz szégyent a viselkedésével a hozzátartozóira. Egy ilyen férfi már támaszthat elvárásokat az otthona iránt, és érdemes megfontolni, hogy ezeket ki is elégítsük. Egyébként a férfiak nem is azt fogalmazzák mik maguknak, hogy mit szeretnének megkapni otthon, hanem inkább azt, hogy mi az, amire semmiképpen nem tartanak igényt.

Mit vár a férfi az otthonától?

Létezik egy nem túl tudományos, de jól működő hármas szabály: ha az otthon takaros, ha van elég szex és rendes ételt kap, akkor a férfi boldog lesz otthon és könnyen kezelhető. Ha e háromból kettő még megvan, akkor béketűrően elviseli a helyzetét, de ha csak egyet kap meg, akkor ott hamar bajok lesznek. Azért mi ezen túlmenően még három másik dolgot is összeszedtünk, ami az általunk ismert férfiakat kivétel nélkül felbőszíti, úgyhogy az okos asszony jobban teszi, ha nem ingerli ezekkel a ház urát.

Játszmák

Sokat színesít a kapcsolaton egy kis eleven csipkelődés, évődés, a másik ugratása, finom humorral oldott piszkálódás, viszont a játszmák, a csendes és fondorlatos kitolások, az adok-kapok végeláthatatlan sora még véletlenül sem tesz jót, sem a családi békének, sem a férfi közérzetének. Különösen kibírhatatlan a férfi számára a női harcmodor: a mosolygó gyilkos, a na-ki-bírja-tovább-idegekkel típusú hadviselés. Még egy erős férfit is kikészíthetünk ezzel elég hamar, mert ha van valami, amit semmiképpen nem akar a férfi, az az, hogy még otthon is harcolnia kelljen.

Zsörtölődés

Amivel ki lehet kergetni egy férfit a világból, az a zsörtölődés, házsártoskodás, duzzogás, zsémbelés, dohogás, mormogás, folytonos prézsmitálás. Több ezer éves férfi bölcsesség ez: “Jobb lakni a tetőnek ormán, mint a háborgó asszonnyal, és közös házban.” A férfi nyugalomra és békességre vágyik az otthonában, ezért hacsak nincs különösebb okod rá, ne zsémbeskedj. Ez egyébként is gyerekes és erőszakos módja az érzelmek kifejezésének, sokkal elegánsabb higgadtan megbeszélni a problémákat.

Mit vár a férfi az otthonától?

Rendrakás a szerszámos dobozban

Ez felér egy arculcsapással a férfiaknak. Ha az asszony elkezd rendet rakni a szerszámai között – vagy a hobbija kellékeit is említhetnénk –, az a tisztelet teljes hiányát kommunikálja a férfinak, márpedig a magára adó férfi számára egy kapcsolatban a nő irányából jövő tisztelet még a szerelemnél is fontosabb. (Nem tudtad? Pedig igaz.) Ha rendet raksz ezeken a helyeken, ezt üzened neki: nem bízom benned, nem hiszem, hogy képes vagy kézben tartani a dolgokat, és általában nem tetszik az egész lényed. Nem érdemes húzgálni az oroszlán bajuszát, okosabb, ha meghagyjuk ezt kis saját, külön bejáratú birodalmát érintetlenül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top