Fokhagymás sült csicsóka:
A múlt heti vihar kidöntötte a kertünkben a csicsókákat (jó nagyra nőttek 2-3 m magasra), így eljött az ideje a “szüretelésnek”. Nagyon szeretem, rendkívül sokoldalú zöldség. A legegyszerűbb simán felszeletelni és megsütni – ha elég vékonyra szeleteljük és sokáig sütjük, nagyon finom chipset kapunk, amit akár vendégeknek is kínálhatunk.
A csicsókának a föld alatti gumóit esszük. Rendkívül egészséges növény, erről bővebben itt olvashatunk. Egyszerre mindig csak annyit szedek fel, amennyit megeszünk. Nem szoktam meghámozni (annyira göcsörtös, hogy ez szinte lehetetlen is lenne), csak nagyon alaposan lesikálom.
Hozzávalók:
- 1 kg csicsóka
- fokhagyma ízű olaj
- só, bors
Elkészítés:
- Jó alaposan megmossuk a csicsókákat, majd felszeleteljük.
- Egy tálban megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk fokhagyma ízű olajjal, és összeforgatjuk.
- Egy tepsi alját kikenjük fokhagyma ízű olajjal, majd ráterítjük a csicsókaszeleteket.
- 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg elkezd pirulni. Ha csicsókachipset szeretnénk, akkor kicsit tovább.
A további köretekről a Naturorganic blogon olvashatsz!