Életmód

Már jógaminiszterük is van az indiaiaknak

Jógaminiszterrel bővítette átszervezett kabinetjét Narendra Modi. Az indiai kormányfő a lépéssel az ősi keleti bölcseletet és annak gyakorlatát szeretné előtérbe helyezni.

A hindu nacionalista Modi a hét végén tette közzé átszervezett jobboldali kormánya névsorát. A 21 új miniszter kinevezésétől azt reméli, hogy felgyorsulhatnak a gyengélkedő gazdaságot fellendítő reformok.

Egy új tárca az indiai orvoslás hagyományos gyógymódjainak és gyakorlatának, köztük a jógának, az ájurvédának, a homeopátiának és a naturopátiának a népszerűsítését végzi.

A naponta jógázó, vegetáriánus Modi szeptemberben azzal a kéréssel fordult az ENSZ-hez, hogy fontolja meg egy nemzetközi jóganap bevezetését. A kormányfő egyesült államokbeli látogatásán a Barack Obamával közös hivatalos ebéden is a testet és a lelket egyaránt erősítő ősi indiai bölcseletről beszélt a Fehér Házban.

 A jógaminisztérium feladatai korábban az egészségügyi tárcához tartoztak. A most létrehozott önálló tárcát a korábbi idegenforgalmi miniszter, Sripad Jesszo Naik vezeti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top