nlc.hu
Életmód
Ilyen egy diéta, ahol kötelező enni

Ilyen egy diéta, ahol kötelező enni

Egy diéta, ahol enni kell, ahol sosem vagy éhes, és alapjaiban fogja megváltoztatni az életed, persze csak ha elkezded! Bemutatjuk a 160 grammos szénhidrát (CH) diétát, bloggerünk leírja a lényeget.

A diéta lényege hogy 1 nap alatt összesen 160 gramm CH-t lehet elfogyasztani napi ÖT (5!!!) étkezéssel. Nem 3, nem random kettő, vagy “bekapokegyszenyótkétóraközött” kajálással, hanem öt darab étkezéssel. Ebből három a nagyobb (a reggeli az ebéd meg a vacsi) a többi értelemszerűen kis étkezés. És hogy még mixeljük egy kicsit a dolgot, ezeket az étkezéseket megadott időpontban, megadott mennyiségű CH grammban kell bevinni.

Ilyen egy diéta, ahol kötelező enni

Na, de ez még nem minden! Ugyanis a lényeg még csak most jön. Nem mindegy, hogy milyen szénhidrátot eszünk, amikor eszünk. Mert vannak gyorsan felszívódó CH-k, amik gyorsan emelik a vércukorszintet ,és vannak lassan felszívódó CH-k, amik egyenletesen emelik, és tartják a cukiszintet. Szóval a lényeg, hogy ebben a diétában fontos, hogy MILYEN CH-t eszel, és MIKOR eszed azt. Igazából ez a két fő alapszabály van.

Lássuk a lassú CH-kat (a teljesség igénye nélkül): teljes kiőrlésű búzák, lisztek, hüvelyesek (bab, borsó), bulgur, quinoa, köles, basmati rizs, durum tészta, hajdina, az összes zöldség, kivéve a krumpli.

Gyors CH-k: tej, joghurt, kefir, gyümölcsök, minden, ami össze van turmixolva, és a krumplit is ide számoljuk (legalábbis hát én inkább ide rakom).

Fehérliszt és cukor bye-bye. Ezeket el kell felejteni, és a teljes kiőrlésű lisztekkel, zabpehelyliszttel, valamint a különböző édesítőkkel kell megismerkedni (stevia, eritrit, xilit a.k.a nyírfacukor).

Tudj meg még többet a Nincs több csoki blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top