Sajnos egyre több ételallergiával, intoleranciával találkozunk, nagyon sok embert érint – tudva vagy tudatlanul – például a tejfehérje- vagy tejcukor-érzékenység is. Vannak alternatív megoldások gabona- és szójatejek formájában, vagy akár olyan gépek is már, melyekkel házilag készíthetünk gabonatejeket, de most egy olyan alternatívát mutatunk, amihez nekünk is bátorság kellett, hogy kipróbáljuk, de megérte!
Az ötlet nem a miénk, úgy hallottuk Csorba Anita tértervező barátnőnktől, ő mindig így issza a kávéját. Tehát. A reggeli kávédba tej helyett önts narancslevet! Bársonyosan selymessé teszi magát a karcos kávéízt, és még cukor sem kell bele, mert a narancslé cukortartalma megédesíti az italt. Nem hiszed? Légy bátor, és próbáld ki!
További kedvenceink a Masni blogról: |