Életmód

Ezek a legmenőbb játékok és játékkonzolok

Amit régen a kisvasút jelentett karácsonykor, az ma a játékkonzol. Drága, csillogó-villogó, nagyon klassz és menő cucc, ami kipróbálás és betanítás címén többet lesz majd az apukák kezében Szenteste, mint a gyerekében, akinek szánták. Lássuk, melyek most ebben a kategóriában a legkívánatosabb játékszerek!

A videojátékok története a 70-es években kezdődött a televízióhoz csatlakoztatható dobozokkal, amikkel pöttyöket, kígyókat kergethettünk a képernyőn gombok és joystickek segítségével. Tulajdonképpen nem is változott a lényeg azóta sem: ma is kell egy doboz, egy irányító, egy képernyő és maga a játékprogram, de ha a látványt és a játékok bonyolultságát vetjük össze, hát ég és föld a különbség. Ma már elképesztően életszerű, háromdimenziós, komplex világot kínálnak ezek a konzolos játékok, amikbe napokra belefeledkezhet az ember – felnőtt és gyerek egyaránt.

EURONICS vasárnap

A három befutó

A 2000-es évek eleje óta a Sony Playstation, a Microsoft Xbox és a Nintendo a videojátékok legkeresettebb gyártói, az ő játékaikra és konzoljaikra áhítoznak a gyerekek. A ma kapható legújabb generációs konzolok közül az Xbox One és Playstation 4 (PS4) nagyjából azonos árkategóriába esik – attól függően, hogy milyen kiegészítő felszereléseket, játékkal kiegészített csomagot vásárolunk 120-160 ezer forintot kell kitenni a kereskedő asztalára. A Nintendo kínálatában tavaly megjelent Wii U nevű konzolért 60-85 ezer forintot kérnek típustól függően.

Melyiket válasszam?

A választás a három konzol között nem könnyű. A Playstation a leggyorsabb gép és ezzel együtt legszebb grafikát kínálja, a “távirányítója” nagyon jó fogású, ergonomikus, és messze a legjobban kezelhető és leggyorsabb reagálású, ráadásul USB-kábelen keresztül is feltölthető. Mellette szól még az az érv is, hogy olyan klasszikus és népszerű játékok játszhatók vele, mint például a Last of Us, az Uncharted-sorozat vagy a megunhatatlan Gran Turismo.

Az Xboxszal full HD felbontásban kevesebb játék futtatható és a grafikus megjelenítése sem olyan részletgazdag, mint a PS4-nek. Éppen úgy használható online játékokkal is, mint a PS4, de valamivel szűkebb az így elérhető játékok köre, viszont ezek általában népszerűbbek is. Ami igazán egyedivé teszi az Xbox One-t, az az, hogy ez nem csupán egy hétköznapi konzol, hanem egy komplex szórakoztató központ. Skype-olhatunk vele, összeköthetjük az okostelefonnal, ami így extra kijelzőként és játékfelületként szolgál, rákapcsolhatjuk a televízióra, és a konzolon keresztül irányíthatjuk a tévékészüléket. Ezenkívül nagy előnye, hogy külső tárhely is csatlakoztatható hozzá. Az Xbox One legnépszerűbb játékai jelenleg a Halo-sorozat, a Quantum Break és a Forza-sorozat.

EURONICS vasárnap

A Nintendo Wii U egy sor érdekes és innovatív tulajdonsággal rendelkezik. GamePad nevű kezelője talán a legfejlettebb mindhárom konzol közül: érintőképernyős kijelzőjével egy sor új lehetőséget kínál a játékosoknak. Főleg a fiatalabb korosztályt célozza meg ez a technológia, de a konzolcsomagban kapható játékokkal az egész család kellemesen elszórakozhat karácsonykor.

Ezek ma a legmenőbb játékok

FIFA 15
Middle Earth: Shadow of Mordor
Watch Dogs
Infamous: Second Son
The Last of Us Remastered

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top