Életmód

Házi fürdetőkrém babáknak és felnőtteknek

Amikor lányaink megszülettek, kizárólag gyógyszertári babafürdetővel fürdettük őket, azt hittük, ezzel tesszük a legjobbat nekik. Másfél éves koruk körül elkezdett nagyon száraz lenni a bőrük, ekkor kezdtem el kutakodni, milyen természetes megoldások léteznek

Teljesen ledöbbentem, amikor láttam, hogy a gyógyszertári krém kőolajszármazékot tartalmaz. Természetesen azonnal lecseréltük a fürdetőt, valamint házilag készített testápolót kezdtünk el használni. 

A kisfiamnál már a kezdetektől másképp csináltuk. A babák 5-6 hónapos koráig szerintem teljesen felesleges bármit is használni napi szinten a fürdetésükhöz, a legtöbbször elég a sima víz. Popsikrémet is csak akkor használtunk (saját készitésűt), ha kicsit piros volt a bőre. Lehet, hogy csak szerencsénk volt, de ez nagyon ritkán fordult elő. 

Házi fürdetőkrém babáknak és felnőtteknek

Ezt a fürdetőkrémet azért szeretem, mert nagyon könnyen elkészíthető, az alapanyagok könnyen beszerezhetők, és nagyon könnyű használni is. Tökéletesen oldódik a vízben (aki használta a gyógyszertári változatot, biztos vannak emlékei a vízben úszkáló krémcsomókról…). Tetszés szerint használhatunk mandula- vagy argánolajat, mindkettő nagyon jót tesz a bőrnek.

Nagyobb gyerekeknél illóolajat is rakhatunk bele (pl. levendula, teafa, citrom), de újszülötteknél mindenképpen kerüljük, mert allergiás reakciót válthat ki.

Hogy hogyan készítheted el? Tudd meg a Naturorganic blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top