Életmód

Imádják a kislányok az afrikai Barbie-t – fotók

Nigériában már többet adnak el belőle, mint a szokványos Barbie babákból.

2007-ben egy Taofick Okoya nevű nigériai férfi találta ki az Afrika királynői babákat, melyek a Barbie babák afrikai változatai.

Imádják a kislányok az afrikai Barbie-t

A barna bőrű babák a különféle nigériai törzsek tradicionális ruháit és kiegészítőit viselik, így a helyi kislányok sokkal könnyebben tudnak velük azonosulni, mint a szőke, kék szemű, fehér bőrű Barbie-val.

Imádják a kislányok az afrikai Barbie-t

Az Afrika királynői babákból Nigériában már többet értékesítenek, mint Barbie-ból, ám a játék nem csak hazájában népszerű. Egy internetes áruházon keresztül Európából, Amerikából és Brazíliából is sokan rendelnek belőle.

Imádják a kislányok az afrikai Barbie-t

“A küldetésem az, hogy az Afrika királynőit a remény, a bizalom és a magabiztosság szimbólumává tegyem azáltal, hogy az afrikai történelmet, kultúrát és divatot népszerűsítem velük” – magyarázta Okoya, aki elárulta, hogy a saját kislányára is pozitív hatást gyakoroltak a babák, pedig korábban azt kívánta, bárcsak fehér bőrű lenne.

Imádják a kislányok az afrikai Barbie-t

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top