Ha borsófőzelék, akkor az nekem cukor és piros – írja bloggerünk.
Nem zöldborsó és nem tejes. Hogy cukorborsónak hívjuk vagy zöldnek, teljesen mindegy, nálunk cukor néven emlegették gyerekkoromban, viszont senki nem főzte az édes, tejes verziót a családban.
Régen én is tettem bele rántást és habarást is, de most a rántással spórolok, mert szerintem felesleges, ráadásul sokan ezért nem mernek először nekiállni a főzelékkészítésnek, mert az a fránya rántás sosem sikerül. Nem egy nagy mumus pedig, csak gyakorlat kérdése, de ahogy most is, kihagyható, és az ízén nem fog érződni, ígérem. Illetve de, kevésbé lesz lisztes. De ez jó hír.
Szóval rántás helyett én leturmixolok egy maréknyi borsót, így az már sűrít egyet rajta, a tejföl viszont nem hiányozhat belőle, ebbe kerül a paprika is, na meg némi rozsliszt, ami szerintem főzelékekben tök jól működik, nem különösebben lesz “reformíze”.
Hozzávalók 2 főre:
• fél kg zöldborsó
• 1 fej vöröshagyma
• 1 kis doboz tejföl
• 1 púpos evőkanál rozsliszt
• 1 teáskanál édes darált piros paprika
• só, bors
• olaj
Az elkészítés menetét a Pálmafa projekt blogon olvashatod!