Életmód

Hogyan kell randizni és hogyan nem? – a vonzalom szabályai

Ha egy tökéletes világban élnénk, a randizás nem lenne olyan stresszes tevékenység, amire külön fel kell készülni, elég volna csak lazán önmagunkat adni. De mivel a randi általában olyan személlyel történik, akit alig vagy egyáltalán nem ismerünk, a sok talány, rejtély a partnerrel kapcsolatban természetesen feszültséget kelt, ezért nem árt odafigyelni néhány dologra. Aki tartós kapcsolatban él, annak a párjával való találkozását már nem szokás randinak hívni, inkább csak az ismerkedést, így most erről szólunk.

Kihez vonzódunk?

A vonzásnak vannak alapszabályai, egy sikeres randihoz ezeket szükséges ismerni. Jó tudni, hogy általánosságban milyen emberek a vonzóak, mert ha tudatosan vonzónak mutatkozunk, az rövid távon is eredményhez vezethet a randizásban. Félre ne értsék, fő az őszinteség, nem azért mondjuk ezt, hogy az olvasó azt higgye, meg kell játszania magát, vagy másnak kell mutatkoznia, hanem azért, hogy tudja, mit érdemes kihangsúlyozni. Ha csak megjátszanánk ezeket, azzal hosszú távon úgyis elveszítenénk a partnerünk bizalmát.

Hogyan kell randizni és hogyan nem? - a vonzalom szabályai

Vonzódunk azokhoz, akiket ismerősnek, megismerhetőnek, megérthetőnek, kiismerhetőnek tartunk. Az is megnövelheti a vonzalmat, ha emlékeztetünk valakire, akit már ismernek. Sokszor nem is értjük, mi van egy szimpátia mögött, aztán egyszer csak beugrik, hogy egy volt osztálytárshoz hasonlít, akivel jóban voltunk. Ne titokzatoskodjunk hát feleslegesen!

Vonzódunk azokhoz, akiket kontrollálni tudunk, vagy akiről ezt gondoljuk. Ez a mi biztonságérzetünket növeli.

Vonzódunk azokhoz, akik mellett biztonságban érezzük magunkat. Egyébként nem feltétlenül amellett érezzük magunkat biztonságban, aki mellett valóban biztonságban vagyunk.

Vonzódunk azokhoz, akik mellett jónak érezhetjük magunkat. Általában olyanok mellett érezhetjük jónak magunkat, akik hasonlítanak ránk, hiszen ők azt tükrözik vissza, hogy igazunk van.

Vonzódunk azokhoz, akiknek vonzó a külsejük. A vonzó külsejű embereket a mi kultúránkban kompetensebbnek, rátermettebbnek ítéljük meg, mint amilyenek a valóságban.

Vonzónak tartjuk azt, akinek jó az illata, akinek tetszenek a feromonjai.
Vonzódunk azokhoz, akikről azt gondoljuk, olyanok, mint mi.

Vonzódunk azokhoz, akiktől pozitív megerősítéseket kapunk. Hiszen ez kellemes érzés, a másik embert segíti a kibontakozásban, ellazulásban.

Vonzódunk azokhoz, akik kedvelnek minket.

Hogyan tudjuk megkedveltetni magunkat?

Tegyünk úgy, mintha kedvelnénk az illetőt!

Mosolyogjunk!

Hallgassuk meg a másikat!

Mutassunk érdeklődést a másik iránt!

Szólítsuk a másikat a nevén!

Beszélgessünk arról, ami érdekli a másikat!

Viselkedjünk úgy, hogy a másik fontosnak érezze magát!

Randigyilkos pillanatok

A kínos csendnél nincs kínosabb, ezért ezt egy randevún felettébb érdemes elkerülni. A szaksajtó az ilyen esetekre azt tanácsolja, tárazzunk be vészkérdéseket, amiket a csönd beálltakor azonnal bedobhatunk. Csak arra kell vigyázni, hogy ezek ne kínos kérdések legyenek, mert az még a csendnél is rosszabb. “Mi az a sebhely az arcodon?” – az ilyen kérdéseket például tartsuk meg későbbre.

Hogyan kell randizni és hogyan nem? - a vonzalom szabályai

A beszélgetésnek egyensúlyban kell lennie, az se jó, ha túl sokat faggatod, de te magadról semmit nem árulsz el, és az se jó, ha csak magadról beszélsz, őt meg sem hallgatod. Ha azt látod, hogy valami kellemetlen témát hoztál fel, akkor megint csak bedobhatsz egy mentőkérdést valami semleges témáról.

Mielőtt eléggé megismernéd az illetőt, igyekezz ne nagyon szidni színészeket, filmeket, könyveket vagy együtteseket, hátha pont az egyik kedvencét sikerül leszólni. Ettől rosszul érezheti magát, te pedig fölényesnek tűnhetsz.

Kerüld a kínos sztorikat, mint például: részeg bulizások, betegségek lezajlása, az előző párkapcsolatok, hogyan szakítottál az előző partnereddel, milyen más emberek tetszenek épp neked, vagy hány másik emberrel ismerkedsz per pillanat.

Mit nem szeretnek a férfiak?

Lányoknak az első randin nem tanácsos például arról beszélniük, hogy hány gyereket szeretnének, ezzel felesleges frusztrációt okoznak a fiúban, ezt elég lesz később áttárgyalni. Azt sem érdemes kihangsúlyozniuk, hogy első randin nem fekszenek le senkivel, mert ha ezt nem kérdezték meg tőlük, degradáló kijelentés lehet a férfi számára. Azt gondolhatja, hogy nem megfelelően viselkedett, vagy olyanokat feltételez róla a nő, amik valójában nem is jellemzőek rá. Azt sem szeretik a férfiak, ha elvisznek egy nőt vacsorázni, és a nő hozzá sem nyúl az ételhez, fogyókúrára hivatkozva. Ez azt az érzetet kelti benne, hogy az a pár kalória fontosabb neki, mint hogy jól érezze magát vele.

Mit nem szeretnek a nők?

A nők alapvetően csak azt nem szeretik, ha a férfi nem viselkedik férfiasan, vagy nem mutat rajongást iránta. Nem nyitja ki az ajtót, nem fizeti ki a számlát, nem kíséri haza, nem udvarias, nem kezeli úri hölgyként. Amit a legjobban utálna a lányok, ha a férfiak láthatóan más nőket nézegetnek, míg velük randizik. Azt sem szeretik, ha a férfi nem hívja fel őket a randi után, hanem nekik kell telefonálniuk. Sőt, a mai digitális világban már az is szempont, hogy a nők azt sem igazán kedvelik, ha a kiválasztott nem like-olja elég képüket a Facebookon.

Érdekesség, hogy minél vonzóbb egy nő számára egy férfi, annál erősebb késztetést érez arra, hogy más személyekről ne beszéljen vele az első társalgásokkor, hogy minél kizárólagosabbá tegye a kommunikációban kettőjük kapcsolatát. Ezt a nők általában ösztönösen csinálják, aki viszont eddig nem tette, az ezután megpróbálkozhat vele. A férfiak pedig utólag végiggondolva a beszélgetésüket, leszűrhetik, hogy mennyire tartja őket vonzónak a nő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top