Életmód

Ezek a cékla jótékony hatásai

A céklát nevezhetjük a magyar Aloe verának. Fogyassz belőle minél többet. Olcsóbb és finomabb, mint bármelyik patikai vitamin vagy étrend-kiegészítő...

A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra – mint például a szemfáradás vagy szürkehályog –, szív és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt.

Érdemes kipréselni a levét. Mivel a cékla méregtelenítő hatása elég erős, naponta 2, maximum 3 dl-rel fogyassz a levéből. A frissen készített céklalé alkalmas a betegségek – nátha vagy influenza – megelőzésére is. Paradicsomlével, almával vagy egyéb, frissen facsart zöldség- vagy gyümölcslével ízesítve készíts friss és egészséges koktélt magadnak és barátaidnak.

A cékla jótékony hatásai

Rákellenes hatású: egy magyar orvos hosszú kutatás után, melyet állatokon végzett, arra az eredményre jutott, hogy a cékla hatékonyan lép fel a rosszindulatú daganatokkal szemben. Az adagolás után a daganat eltűnik az állatok testéből. Tüdőrákos betegeken alkalmazta, kísérletei eredményesek voltak. A kísérletek során az is kitűnt, hogy hatalmas mennyiségű céklalevet a máj nem képes feldolgozni, ezért ajánlatos a telített lét vízzel hígítani, vagy más lével együtt fogyasztani, naponta háromszor egy-egy deciliter céklalevet fogyaszthatunk.

Ha érdekel a céklasaláta receptje, látogass el a Kócos Kutya blogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top