Életmód

Bírságot fizettetnek a diákokkal, ha túl gyakran járnak vécére

Agyrém egy ausztrál általános iskolából.

A melbourne-i Bellbridge Általános Iskola diákjainak bírságot kell fizetniük abban az esetben, ha a szüneteken és az ebédidőn kívüli időszakokban is kimennek vécére. A bírságot abból a játékpénzből kell kifizetniük, melyet az iskolán belül használnak abból a célból, hogy a gyerekek megtanulják a pénz értékét.

A Bellbridge Általános Iskola
A Bellbridge Általános Iskola
Fotó: Facebook

A büntetés bevezetése óta több gyerekkel is előfordult már, hogy bepisilt, mert nem mert kikéredzkedni a mosdóba. A szülők felháborodtak.

Egy kétgyermekes anya egy helyi tévécsatornának nyilatkozta elmondta: mindig is voltak olyan diákok, akik azért kéredzkednek ki óra közben a vécére, hogy addig se kelljen részt venniük az órai munkában, azonban emiatt nem szabadna azokat a gyerekeket is büntetni, akik tényleg azért mennek ki, hogy a szükségleteiket elvégezzék.

Debbie Clancy, az iskola igazgatója a felzúdulás hatására úgy döntött, hogy beszünteti a bírságolást, és a gyerekek ezután mindenféle szankció nélkül járhatnak vécére akár óra alatt is.

Forrás: Yahoo News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top