Életmód

A 10 legidegesítőbb embertípus sorban állás közben

Kutatások szerint az ember átlagosan 273 napot tölt sorban állással az élete során, így ha már majdnem egy évünk elmegy rá, akkor nagyon nem mindegy, milyen a társaság. Ők azok az embertípusok, akikkel te sem szeretnél egy sorban állni.

10. A soron kívülről érkező

Telik az idő, fogynak előtted az emberek, örömmel konstatálod, hogy hamarosan sorra kerülsz, erre hirtelen berobog valaki, aki lazán megkerüli a sort, bekopog az ajtón és egy “Szervusz, Marikám!” kíséretében egyszerűen, minden várakozás nélkül benyomul oda, amiért mások hosszasan sorban állnak.

9. A körülményeskedő

Azokon a helyeken (például egy élelmiszerbolt kasszáinál), ahol több sor közül is választhatunk, külön odafigyelést igényel, hogy a megfelelő sorba álljunk be. “Ó, neki kevesebb cucc van a kosarában, mögötte biztosan korábban végzek” – vonod le gyakran a következtetést, aztán amikor az illető sorra kerül, kitalálja, hogy azt a sajtot mégsem kéri, mert nem látta, hogy ilyen drága, és persze arra is rájön, hogy elfelejtette lemérni a hagymát a zöldségek melletti mérlegen, és valahogy a bankkártyás fizetés se jön neki össze elsőre zökkenőmentesen. Te meg csak állsz mögötte, és nézed, hogy a szomszédos sorban a pénztáros közben már öt vevővel végzett…

8. A bekéredzkedő

“Bocsánat, le fog járni a parkolóórám, kérem, beengedne maga elé?” “Elnézést, csak félórás ebédszünetre engedtek el, esetleg beállhatnék ön elé a sorba?” Hát lehet ezekre a kedves kérésekre sorban állás közben nemet mondani? Lehet.

7. A totálisan kiboruló

A sorban állás frusztráló tevékenység, senki sem szívesen van ott, a hangulatnak pedig egyáltalán nem tesz jót, ha valamelyik sorstársunk látványosan kiborul ettől. Az első “B**ki, mi tart már eddig?” mondat még tud szórakoztató lenni, de egy egyfolytában hangosan káromkodó és folyton bekiabáló, idegességében a haját tépkedő (igen, láttam már ilyet) ember a közelünkben határozottan nem jó társaság.

A 10 legidegesítőbb embertípus sorban állás közben

6. Az ismerősét keresgélő

Aszalódsz a napon egy nyári fesztivál kapujánál a beengedésre várva, amikor oldalról megjelenik két pásztázó tekintetű ifjonc, és némi keresgélés után kiszúrnak valakit a sorban, akihez odaslattyognak. “Szia Dani! Jaj, de jó! Te is itt?” Puszi, kézfogás, laza beszélgetés, és hirtelen azon kapod magad, hogy már ők is ott állnak előtted a sorban. Ez akkor is idegesítő dolog, ha a módszert magam is előszeretettel vetem be.

5. Az antipatikus ismerkedő

Többnyire nem választhatod meg, ki álljon előtted vagy mögötted a sorban, ahogy az is a véletlenen múlik, hogy épp beszélgetős, ismerkedős kedvedben vagy-e. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagy eséllyel nem álmaink hercege vagy hercegnője szólít meg minket, sőt még csak nem is egy szimpatikus idegen, akivel beszélgetve elrepülnek az unalmas percek, hanem valami nagypofájú, levakarhatatlan, és valamelyik idegesítő embertípusba sorolható alak, akinek a dumájától agyvérzést lehet kapni. Ráadásul sorban állás közben nincs menekülőút…

4. A tolakodó

Egy pillanatra elbambulsz a boltban a polcokat nézegetve, és mire visszanézel, már ott áll előtted a kosarával. Ha kiborulsz ezen, és kikéred magadnak, nálad is hangosabban fog téged káromolni, és kikéri magának a hangnemet, ráadásul szerinte ő mindig is azon a helyen volt, csak egy pillanatra arrébb ment egy tábla csokiért.

A 10 legidegesítőbb embertípus sorban állás közben

3. A hangos

Teljesen mindegy, hogy a fülhallgatója zúg maximum hangerőn, a telefonján beszél úgy, hogy mindenki hallja, vagy egy másik sorban állóval társalog a kelleténél hangosabban, a lényeg az, hogy ezt úgy csinálja, hogy neked mindenképp oda kelljen rá figyelned, pedig nagyon nem akarsz.

2. A trónoló

Minden sorban állás közül az egyik legfrusztrálóbb a nyilvános wc előtti dekkolás, hiszen itt nem csak a türelmünkkel, hanem a fizikai szükségleteinkkel is meg kell küzdenünk. Persze akármekkora egy sor, mindig vannak emberek, akik “Ami jár, az jár” alapon képesek húsz percre is elbarikádozni magukat a wc-fülke láthatatlan homályába, komoly próbatétel elé állítva a mögöttük várakozókat. De komolyan: mit csinálnak ott addig?

1. A sorszámát fel nem használó

Állsz a bankban, a kijelzőn látod, hogy a sorra kerülésedig még tizenketten vannak előtted. Aztán persze egy csomó idő eltelik azzal, hogy hívják a sorszámok gazdáit, és ezek közül jó néhány esetben senki sem megy a pulthoz. Mi a fenének kéri ki, ha aztán esze ágában sincs felhasználni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top