Életmód

23 dolog, amiért a nők állandóan elnézést kérnek, pedig nem kellene

Mi nők annyi időt töltünk bocsánatkéréssel, hogy lassan már elhisszük, ez egyszerűen velejárója a mindennapoknak, és tulajdonképpen egy nőies szokás. Pedig rengeteg olyan helyzet van, amikor nem is kellene bocsánatot kérnünk.

1. Önpromózás

Tegyük fel, hogy a doktori disszertációdhoz kiposztolsz a Facebookra egy általad készített kérdőívet. Hogy kezded a mondatot? Sokan úgy, hogy sűrű elnézést kérnek érte. Pedig nyugi: aki nem akarja kitölteni, úgysem teszi meg.

2. Mert megkérsz valakit, aki elállja az utadat, hogy menjen arrébb

Sajnálom, elnézést, bocsásson meg – ezek általában elhangzanak, ha valakit ki kell kerülnöd. Igen, ez valóban udvarias, de amikor valaki fittyet hányva arra, hogy nem férsz el tőle, folytatja amit addig csináld, az már pofátlanság, és nem kell bocsánatot kérni.

3. Mert elvégzed a munkád a munkahelyeden

Gyakran megtörténhet, hogy valaki kényelmetlenül érzi magát attól a hatalomtól, amivel tulajdonképpen megbízták. Szégyelli, hogy kollégáit kell irányítania és bocsánatot kér állandóan, amiért feladat van.

4. A döntéseidért

Ha szingli vagy, ha kapcsolatban élsz, ha van gyereked, vagy ha nincs. Ha korán, vagy későn házasodsz, vagy egyáltalán nem házasodsz:miért neveli belénk a társadalom, hogy szégyenkeznünk kell? A nőket szereted? Vagy a férfiakat? Mindkettőt? Egyiket sem? A te dolgod, mindenki törődjön a saját életével. Ne kérj azért elnézést, mert nem olyan vagy, mint mások!

5. Amiért nem vagy mindig tip-top

Vannak napok, amikor mindenki sz**ik bele az egészbe: mackónadrágban, kócos hajjal is ugyanaz vagy, mint aki kiskosztümben.

23 dolog, amiért a nők állandóan elnézést kérnek, pedig nem kellene

6. Amiért “túl szexi” vagy

Senki ne mondja már meg, hogyan öltözködj. Ha te úgy érzed jól magad, hogy miniszoknyát húzol, és mély dekoltázsú pólót, akkor csináld. De ne kérj elnézést ezért.

7. Amiért lemondasz valamit

Őszintén: vannak napok, amikor úgy alakul, a világon semmihez sincs kedvünk. Legszívesebben csak bebújnánk egy pokróc alá és egész álló nap filmeket néznénk. Mért kéne másnak megfelelni? A barátaink azért a barátaink, mert megértenek minket, így ezt is meg fogják.

8. Amiért szomorú vagy és ne adj’ isten még sírsz is

Kellemetlen, zavaró másoknak, ha rossz napod van, és teret adsz az érzelmeidnek? Akkor egyszerű a recept: ne találkozz velük többet, nem érdemelnek meg téged.

9. Amiért nem borotválod le a lábad, nem sminkelsz stb. 

Ha szex közben jut eszedbe, hogy nem borotváltál, elkezdesz bocsánatot kérni és mentegetőzni, de hidd el, a szerelmedet más érdekli elsősorban – Te magad, már ha normális –, és valljuk be, izgalmi állapotban az ember nem kezdi el lecsekkolgatni a lábszőrét, ha esetleg úgy alakul. Ha nagyon zavar, egyszerűen alakítsd úgy, hogy ne akkor szexeljetek, de ne frusztráld magad.

10. Amiért valakivel fizikai kontaktusba kerülsz

Véletlenül hozzáérsz a villamoson valakihez mondjuk a könyököddel, és rögtön bocsánatot kérsz. Nyugi, semmi bajotok nem lesz ettől, egyikőtöknek sem.

Folytatás a Girl Power blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top