Életmód

Nincs időm edzeni – ismerős?

Sokan elismerő szavakat írtok nekem, hogy mennyire irigylésre méltó a kitartásom, és hogy bárcsak nektek is lenne időtök edzeni járni! Ugye tudjátok, hogy ez csak kifogás?

Időhiány vagy inkább lustaság?
Amikor azt mondod, hogy nincs időd edzeni, akkor igazából ezt mondod: “Jó lenne, ha jól néznék ki, de nem járok edzeni, kösz, azt az időt inkább tévézéssel, olvasással, iszogatással töltöm.” Én például szeretnék már elolvasni egy jó könyvet, de ahelyett, hogy áltatnám magam azzal, hogy nincs időm, bevallom: lusta vagyok elmenni és megvenni egy könyvet, majd elolvasni, inkább bekapcsolom a tévét, és  szundikálok a Helyszínelők alatt. Ha egy kicsit is őszintébb lennél saját magaddal szemben, akkor rájönnél, hogy igenis tudsz időt szakítani hetente kétszer-háromszor magadra, csak azt az időt éppen mással töltöd. Ez pont olyan, mintha mindennél jobban szeretnél megvenni egy ruhát, és minden reggel megnézed magadnak a kirakatban, de csak nézed és vágyódsz utána. Nem éreznéd magad boldogabbnak, ha bemennél, felpróbálnád és megvennéd? Ugyanígy van ez az edzéssel is. Például ma nehéz volt a pizsamából kihámozni magam, felöltözni és elmenni edzeni. A trolin is csak arra tudtam gondolni, hogy most az ágyikómban fetrenghetnék. De amikor a nyakamba vettem húsz kilót, örültem, hogy nem hagytam, hogy legyőzzön a lustaság.

Nincs időm edzeni - ismerős?

A konyha a második edzőtermem
Van, hogy nincs kedvem főzni, mert majd ebédszünetben elslattyogok a közeli kifőzdébe, és veszek valamit. De a legtöbbször csalódni szoktam az ételkínálatban, az ízekben és a minőségben. Rettenetesen fel tud bosszantani, amikor köretnek hasábburgonya, törtkrumpli és fehér rizs van csak. A saláta meg tele van hagymával, majonézzel vagy valami beazonosíthatatlan, tocsogós trutyival. Nem túl guszta. Úgyhogy vagy este vagy hajnalban inkább megfőzöm magamnak az ebédemet, és meg kell hogy mondjam: egyre ügyesebb vagyok.  Ez pont olyan, mint hogy az edzésem kezdetén csak kétkilós kézi súlyzókkal tudtam megcsinálni az oldalemelést, most pedig már azzal a háromkilós súlyzóval csinálok 3×12 sorozatot, amit anno meg sem tudtam emelni. A főzéssel is pont így van: kezdetben unalmas és íztelen salátákat kutyultam össze, csak a tápértékekre figyeltem, most már viszont az ízekre is! Zsingor Tünde blogján remek recepteket is találsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top