Életmód

Számold meg a hajszálaidat!

Ismered a mondást, hogy csak az egészséges haj a szép haj? Az pedig nem hullik, erős és csillogó fénye van.
Számold meg a hajszálaidat!


Alapok

Hajszálaink fő összetevője a keratin, 97%-ban, a maradék 3%-a pedig víz. A hajunk erőssége tehát attól függ, hogy a keratinszálakból felépülő hajkéreg milyen állapotú. A hajszálaink egymástól függetlenül nőnek, mindegyiknek saját ciklusa van, élettartalmuk pedig 2-6 év. Naponta átlagban 0,4 mm-t nő egy hajszál, amíg növekedési fázisban van. Ezért természetes, hogy a hajunk hullik egy kicsit minden nap, hiszen a hajváltás természetes folyamat.

“Tudtad?A nők haja állítólag gyorsabban nő, mint a férfiaké!

Kb. 150 000 hajszálból áll a frizuránk.”

Hajunk tisztán tartása nemcsak esztétikai szempontból fontos, bár tagadhatatlan, hogy a zsíros, ápolatlan haj kiábrándító. Az egészségügyi oldala is nagyon fontos. A zsíros, piszkos vagy éppen korpás haj kitűnő melegágy a különböző hajbetegségek számára, ami akár komoly hajhullást is eredményezhet.

A kérdés az, hogy mi is számít hajhullásnak?
A reggeli fésülködésnél kihullott 30-40 hajszál még nem, de ha 100 hajszálat is elveszítesz egy napon, akkor már érdemes jobban odafigyelni a problémára.

Mi okozhat hajhullást?
A férfiaknál a férfi nemi hormonhoz kötődő, öröklődő androgén hajhullás a jellemző, de azt kevesen tudják, hogy az androgén hajhullás a nőket is érinti. Főként a menopauza idején tapasztalható ez a típusú hajvesztés, ami az ösztrogéntermelés csökkenésével hozható összefüggésbe, vagyis ilyenkor lassul az ösztrogéntermelés, és az androgén hormon szintje pedig emelkedik.

A női hajhullásnak lehet betegség is az oka:
– vashiány
– vérszegénység
– valamilyen gyulladás
– bakteriális fertőzés
– illetve némelyik pajzsmirigybetegség

A hajhullásnak tehát okai vannak, amelyeket kezelni kell. A legjobb persze a megelőzés.

Néhány tipp az egészséges hajért:

Próbáld ki a Helia-D Regenero Hajhullás elleni esszenciát!

Az esszencia több módon is hat, a legfontosabb, hogy alkalmazása fokozza a bőr vérellátását, ennek köszönhetően a hajszálak növekedése is fokozódik. Az androgén hajhullásnál is segíthet, hiszen a hajhagymák a fejbőrben megtalálhatók, csak a működésük van gátolva. A Regenero feloldja ezt a gátat, így megindulhat a haj növekedése is. Kizárólag természetes növényi összetevőket tartalmaz.

 

Számold meg a hajszálaidat!


A Helia-D Regenero Hajerősítő termékek 26 gondosan válogatott gyógynövény kivonatával készülnek. A Helia-D Hajhullás elleni esszencia kívülről, míg a Helia-D Regenero Szépségvitamin belülről erősíti a hajhagymákat. Rendszeres használatukkal megállítható a hajhullás.
Adj több esélyt a hajadnak!

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top