Életmód

Így válassz éjszaki krémet!

Ha azt gondolod, hogy az éjszakai krémek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy az arcbőröd fiatalon tartsd, nem tévedsz. Az viszont már egyáltalán nem mindegy, mit kensz magadra lefekvés előtt. Mielőtt a kosárba tennéd a boltban az első hidratáló krémet, ami a kezedbe akad, fontold meg az alábbi tanácsokat, és keresd meg az bőrödnek leginkább megfelelő kozmetikumot!

Éjszaka egészen más hatásoknak van kitéve az arckrém, mint nappal (például az éjszakai krémek összetevőinek nem kell a napfény UV sugaraival megküzdeniük), és a bőr is másként él ebben a napszakban. A bőrünk alvás közben regenerálódik: ilyenkor újjáépül az a külső rétege, amely a külvilág hatásaitól véd, erősödik a vérkeringése, felgyorsul az anyagcseréje és az oxigénfelhasználása is, amitől a vízfelhasználás is növekszik. (Ezért a rákent kozmetikumok hatóanyagait is jobban befogadja és elraktározza.) Emiatt alapvetően más krémekre és szépségápoló szerekre van szükséged éjjel, és egy nappali hidratálóval valószínűleg nem leszel “beljebb”, sőt lehet, hogy a legjobb szándékod ellenére is rosszat teszel a bőrödnek. De az sem mindegy, hogy milyen éjszakai krémet választasz.

Így válassz éjszaki krémet

Mire való az éjszakai krém?

Az éjszakai krémek rendszerint sűrűbbek, “nehezebbek” a nappali krémeknél, és míg ez utóbbiak elsődleges célja a hidratálás, addig az éjszakai krémek a bőr regenerálódását, megfiatalítását segítik elő. Ezenkívül egy jó éjszakai krém a bőr kollagéntermelését is támogatja, a korral járó pigmentfoltokkal és az aknéval is felveszi a harcot, és kisimítja vékony ráncait, duzzanatait, a szem alatti karikákat.

Koronként változik, mi tesz jót a bőrödnek

A különböző életkorokban más és más éjszakai krémet javasolnak a kozmetikai szakemberek és a bőrgyógyászok. A 20-as éveikben járó nőknek a természetes összetevőket (méz, aloe vera, tartalmazó krémek használnak leginkább, a harmincasok bőrének az aminosavak és antioxidánsok tesznek jót, a 40-es korosztály számára pedig a szójakivonatban, kollagénben, peptidekben és vitaminokban gazdag krémeket ajánlják. 50 felett már ügyelni kell arra, hogy az éjszakai krém a bőr szárazságát is kezelje.

Miről ismered fel a jó éjszakai krémet?

A mesterséges színező- és illatanyagokat tartalmazó éjszakai krémek rendszerint kiszárítják és irritálják a bőrt, ezért igazán jó minőségű krémben ilyen összetevők nincsenek. Ha egy jó krémet a bőrödre kensz, attól teltebbnek, lágyabbnak érzed a bőröd, a silányabb kozmetikumok után viszont olajosnak érzed a bőrt.

Így válassz éjszaki krémet

Így használd az éjszakai krémet

Az éjszakai krém használatakor ügyelni kell arra, hogy tiszta bőrre kend fel, és ne legyen az arcon semmilyen más kozmetikum. A frissen megmosott bőrt hagyd teljesen megszáradni, majd lassú, körkörös mozdulatokkal alaposan masszírozd bele a bőrödbe az arc közepétől indulva a szemek felé. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a nyakadat is bekend, mert a bőr itt különösen érzékeny, és a korral járó ráncok itt a legfeltűnőbbek. Ami 10-15 perc után nem szívódott fel, azt töröld le, mert ez a réteg csak akadályozná a bőr “légzését”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top