Életmód

Dagadt vagy, és kész?

Bloggerünk szerint a molett nők is szexik, ám ezt nem mindenki gondolja így, rengeteg támadó kommentet kapott, ezekre reagál most.

Tényleg furák az emberek… csak egy téma kell nekik, ahol lehet rángatni a koncot, mint a kutya, aztán kirobban belőlük minden. Úgy érzem, muszáj reagálnom a “vádakra”. 

A múltkor osztottam meg EZT a képet a Sorskerék Facebook oldalán, ami aztán igencsak heves indulatokat váltott ki. Voltak sokan, akik egyetértettek azzal, hogy egy molett nő is lehet szexi, azonban jöttek a fröcsögők, akik szerint bárhogy is nevezzük magunkat, egyszerűen igénytelenek vagyunk, lusták és dagadtak. Na ez az, amit nem hagyhatok szó nélkül. Gondoltam, összegyűjtöm a “legmívesebb” hozzászólásokat és a válaszaimat. Mert lehet, hogy szélmalomharc az egész, de én akkor is kiállok azért, amiben hiszek. Csak mert valaki ledagadtoz engem, én még attól másnap reggel is mosolyogni fogok a tükörképemre, de tudom, hogy rengeteg olyan férfi és nő él a földön, aki egy ilyen lehúzó komment olvasatán elkezd hinni a “társadalomnak”, és úgy gondolja, ő tényleg nem elég érdekes ember. EZ BAROMSÁG! 

Dagadt vagy és kész?

Egyetlen ember értékét sem a testsúlya határozza meg!

Először is, nézzük kedvenc forrásomat, a Wikipédiát, amely így fogalmaz az elhízás címszó alatt: 

“Az elhízás hátterében az anyagcsere-folyamatok olyan  genetikai, központi idegrendszeri vagy endokrin és környezeti hatásokra létrejövő zavara áll, amely az energia-háztartás egyensúlyának módosulását okozza. Ez a folyamat a táplálékfelvétel növelésében és/vagy az energialeadás csökkenésében nyilvánul meg, majd fokozott zsírraktározáshoz vezet. Az elhízást leggyakrabban több tényező együttesen okozza: a túlzott élelmiszerenergia-fogyasztás, a testmozgás hiánya és genetikai hajlam, habár néhány esetben elsődlegesen gének, endokrin rendellenességek, gyógyszerek vagy pszichiátriai betegségek a kiváltó okok.”

Vagyis, ahogy a vékony emberek között is vannak olyanok, akik nyakra-főre zabálnak, mégsem tudnak hízni, ugyanúgy a kövér emberek közt is vannak, akik bármennyit is sanyargatják magukat, az eredmény csak ideiglenes. Az én famíliámban a férfiaknak jutott a vékony, hórihorgas alkat, a nőknek a nőiesen kerek formák. Fél életemet eltöltöttem azzal, hogy mindenféle gyógyszereket, kúrákat, életmódváltást és csodaszereket kipróbáltam. Szinte mindig mozogtam valamit, sokféle sportot is űztem. Ennek ellenére én egyszerűen ilyen vagyok. Molett. Mindig is az leszek. Mióta három évvel ezelőtt leszámoltam a csodatévő testcsökkentő reklámokkal és minden egyéb önsanyargatással, sokkal nyugodtabbnak érzem magam. És elégedettnek, szexinek. Egyetlen valakinek kell megfelelnem, az pedig én magam vagyok. Ez ennyire egyszerű…

Tovább is van! Folytatás a Sorskerék blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top