Életmód

Száraz és feszül a bőröd nyáron is?

Zsíros, normál, száraz, kevert, érzékeny. Ezeket a jelzőket használjuk a bőrünkre. A zsíros bőrt problémás bőrnek is nevezik, hiszen aknék, pattanások is kísérhetik a túlzott faggyútermelést. A normál bőrre azt mondják, nagyon ritka, ezért inkább a vegyes bőr meghatározással illetik, vagyis a bőr nagyobb része normál zsírosságú, viszont egyes részeken kiszáradhat, vagy éppen zsírosabb lehet. A száraz bőrről kevesebbet beszélnek, pedig azt is nagyon fontos lenne jól kezelni.

Köztudott, hogy a bőrünk szarurétegének hidratálását a szervezetünk magától megoldja, de nem mindig sikerül tökéletesen beállítani a faggyútermelést. Télen a szeles idő, a fűtéstől kiszáradt levegő száríthatja a bőrünket, míg nyáron a túlzott napfény és a ma már szinte elmaradhatatlan légkondicionálók hatására érezhetjük szárazabbnak a bőrünket.

Száraz és feszül a bőröd nyáron is?

Az sem mindegy, hogy milyen kozmetikumokat használunk, de még a túl gyakori vagy éppen túl hosszú zuhanyzással sem teszünk jót a bőrünk hámrétegének.

Tehát jó, ha tudod, hogy nem csak télen száradhat ki a bőröd. Nyáron is feszülhet, viszkethet, főleg ha túl sokat vagy a napon, vagy túl sok időt töltesz a vízben, vagy még nyáron is túl sokat dolgozol a légkondiban.

Megfelelő testápolóval azonban rendszeresen hidratálhatod, hogy visszanyerje rugalmasságát, és eltüntesd a fakó színét.  Ha odafigyelsz, hogy nyáron se vidd túlzásba a zuhanyzást, lehetőség szerint naponta egyszer zuhanyozol, és akkor sem túl hosszan, és kerülöd a szárító szappanok használatát, inkább csak a tényleg “problémás” területekre használod, akkor sokat tehetsz a szép bőröd érdekében.

Igyál sok folyadékot, hogy a belső hidratálás is meglegyen, és fogyassz minél több vitamint.
A száraz bőr gyorsan veszít a rugalmasságából, és hamarabb is ráncosodik, szóval figyelj oda rá.

Próbáld ki a Helia-D Krémes hidratáló testápolót!

Száraz és feszül a bőröd nyáron is?

Értékes növényi hatóanyagai, a napraforgószár-kivonat, az avokádóolaj és a shea vaj a bőr nedvességmegkötő képességét fokozzák. A Krémes hidratáló testápoló ureatartalma bársonyossá és simává varázsolja a bőröd. A benne lévő E-vitamin megköti a szabad gyököket, regeneráló, bőrfiatalító. Gyorsan felszívódik. 24 órás hidratálás.

Előnyei:
– gyors felszívódás
– 24 órás hidratálás
– vitaminok
– parabénmentes
– dermatológiailag tesztelt
– száraz bőrre

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top