Életmód

5 dolog a szekrényedben, amitől szabadulj meg!

Nincs egy rongyod, amit felvehetsz, mégsem fér a sok ruha a szekrénybe? Lassan, de biztosan érkezik a nyár. Ez a hosszú rákészülés időt adhat egy alapos szelektálásra. Nézzük, mi az, amitől tanácsos megválni!

1. Télikabát

Nem azért mondom, mert nyár van, és most éppen nincs szükség a télikabátra.  Én sem veszek minden évben új kabátot, de bevallom, van olyan, amit évek óta nem vettem fel, mert nem tetszik már a színe, a fazonja, vagy nem jó már rám. Ajándékozd el! Lehet, valaki pont olyat keres, de már nem lehet kapni.

2. Nem hordod

Nem baj az, ha mire újra eljön az adott ruha szezonja, már nem tetszik, megváltozott a stílusod, nem szeretnéd már felvenni. A baj az, ha beteszed a szekrénybe és hagyod, hogy foglalja a helyet. Minden olyan ruhádat, ami 2 évnél régebben volt rajtad utoljára (és nem azért, mert nem találtad, hanem azért, mert nem akartad felvenni), de azon kívül, hogy már nem tetszik, semmi baja, ajándékozd el. Akár a barátnőiddel szervezhettek időnként egy ruhacserés összejövetelt. Lehet, hogy a barátnődnek is van olyan ruhája, amit már megunt, te viszont mindig szeretted volna elkérni. Most akár az is a tiéd lehet, és mivel te is adsz neki, helye is lesz. 

5 dolog a szekrényedben, amitől szabadulj meg

3. Páratlan zokni

Én nem tudom, hogy van, de az biztos, hogy minden lakásban van egy fekete lyuk vagy hasonló, ahova beesnek a zoknik. Olyan ugyanis nincs, hogy se a fiókban, se a szennyestartóban, se az ágy alatt, se a szekrény tetején, a lakás egyik részén sincsenek az elárvult zoknik párjai. Ha már mindent felkutattál, de nincs, akkor értelmetlen egy fióknyi páratlan zoknit tárolni. Portörléshez kiválóan alkalmazható, de akár valami bábot is varrhat belőle, akinek van hozzá tehetsége.

Folytatás a Házisárkány blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top