Életmód

Úszhatunk a boldogságban: ősztől épülnek a tanuszodák

Csúszás után úszás: végre elkezdik építeni a tanuszodákat, amelyeknek az eredeti tervek szerint már karácsonyra állniuk kellett volna.

A következő tanév elején országszerte elkezdik építeni az állami támogatásból létrejövő tanuszodákat, első körben 23 településen – írja az mno.hu. Jó hír az önkormányzatoknak: az állam a teljes költséget átvállalja, a településeknek nem kell önrészt biztosítaniuk. A vizes sportok szerelmesei főleg a járásközpontokban örülhetnek: többek között Szob, Fehérgyarmat, Tokaj, Abádszalók, Edelény, Mezőcsát, Sárbogárd, Kemecse településeken épül tanuszoda.

Nem titkolt cél, hogy az általános iskola végére minden gyerek megtanuljon úszni, még a hátrányos helyzetű területeken is. A testmozgás általában véve fontos, így a következő tanévben további 23 településen tornaterem-fejlesztés is indul, amit tanterembővítéssel egészítenek ki. Ez utóbbinak többek közt Szentendrén, Gödön, Nagytarcsán és Telkiben örülhetnek a gyerekek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top