Életmód

Környezetvédelmi világnap: hatalmas buli a Városligetben!

Szeretnél zöld lufival a kezedben flangálni a Kós Károly sétány kellős közepén? A környezetvédelem világnapján megteheted!

A környezetvédelmi világnap alkalmából péntektől vasárnapig autómentes parkká változik a Városliget – közölte az MTI. Örömmel értesítünk, hogy ezen a hétvégén zöld és civil szervezetek veszik birtokba a lezárt Kós Károly sétányt, ahol ingyenes családi és gyerekprogramokkal, valamint koncertekkel várják a közönséget! Az ENSZ 1972 óta ünnepli június 5-én a környezetvédelmi világnapot, az esemény idei mottója: “Hétmilliárd álom. Egy bolygó. Figyeljünk a fogyasztásra!”

A környezetvédelmi világnapon jó tudnod: az európai természetvédelem irányelveiről jelenleg társadalmi konzultáció zajlik. Az Európai Bizottságnak július 24-ig bárki elküldheti a véleményét a témával kapcsolatosan. A civil természetvédelmi szervezetek Európa-szerte megmozdultak az ügyben és eddig csaknem 200 ezer aláírás gyűlt össze. Cél: a gyors gazdasági haszon érdekeinek legyűrése!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top