Életmód

Ez legyen a nyári lábápolási rutin

Nyáron a lábunk szem előtt van, ezért fontos, hogy mindig ápolt legyen. Hogyan érhetjük el ezt? Itt a válasz:

Amire szükségünk lesz:

  • lavór
  • habfürdő/tusfürdő/fürdősó, egyszóval bármi, amit bele szeretnétek tenni a vízbe
  • törölköző
  • körömvágó csipesz (olló helyett ezt ajánlom, főleg a pedikűrös körömcsípőt a kialakítása miatt)
  • sarokreszelő: fém- és “papír”-felületű
  • lábápoló krém, körömágyolaj
Ez legyen a nyári lábápolási rutin

Lépések:

  1. Kellemes meleg vizet engedjünk, még akkor is, ha a nagy melegben inkább hideg vízzel hűsítenétek magatokat. A bőr és a köröm megfelelően csak meleg vízben tud felpuhulni. Én nyáron valami mentolos dolgot szoktam a vízbe tenni, pl. mentolos Baba tusfürdőt.
  2. 10-15 perc áztatás után alaposan töröljétek szárazra az egyik lábat, amelyikkel kezditek a műveletet (az ujjak között is!).
  3. Körömformázásnál nagyon figyeljetek rá, hogy megfelelően vágjátok le a körmöt, ne maradjon éles sarok, mert fájdalmat, kellemetlenséget okoz, és könnyen benőhet. Túl mélyen se vágjátok be, mert azzal is csak ártani lehet. Aki nem biztos a dolgában, vagy benövésre hajlamos a körme, inkább menjen el egy pedikűröshöz, aki szakszerűen megcsinálja a körömápolást, és ellát hasznos tanáccsal, hogy otthon hogyan csináld magadnak. Ha végeztél, egy finom szemcséjű reszelővel simítsd le az éleket.

A negyedik és az ötödik befejező lépést a Nicole’s beauty world blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top