Életmód

5 természetes módszer a darázscsípés kezelésére

A nyár velejárója a darázscsípés. Nagyon kellemetlen és fájdalmas lehet, a gyerekek pedig különösen szenvedhetnek tőle. Mutatjuk, hogyan kezeld a darázscsípést hatékonyan, egyszerűen és gyorsan. Íme öt szuper módszer.

A darazsak ritkábban engedik ki fullánkjukat, mint a méhek, ennek ellenére csípésük nagyon kellemetlen, fájdalmas és égető lehet. Tippjeink gyors segítséget jelenthetnek a darázscsípés ellen.

1. Kezeld hideg vízzel a darázscsípést

Ha a darázscsípést követően azonnal hideg vizet engedsz az érintett testfelületre, a víz azonnal enyhíteni fogja az égető érzést. Néhány perc alatt szinte teljesen elmúlik a fájdalom.

5+1 természetes módszer a darázscsípés kezelésére

2. Darázscsípésre elő az ecetet

Az étkezési, 10 százalékos ecetet már nagyanyáink is előszeretettel alkalmazták a darázscsípés kezelésére. Igaz, nem túl kellemes az illata, viszont vattapamacsra cseppentve egy keveset, és azt rányomva a fájdalmas testfelületre, szinte azonnal enyhülést hoz a darázscsípés ellen.

3. A vöröshagyma a darázscsípés hatásos ellenszere

Vágj félbe egy vöröshagymát, és nyomd a csípés helyére. A hagyma leve pillanatok alatt “kiszívja” az égető érzésért felelős anyagot, a fájdalmat hatékonyan és gyorsan csillapítja. Hogy kicsit kellemetlen az illata? Még az sem számít, fő, hogy a darázscsípés ellen természetes megoldást nyújt.

4. Kezelheted almaecet és szódabikarbóna keverékével a darázscsípést

Néhány csepp almaecetet úgy keverj el a szódabikarbónával, hogy krémes állagú keveréket kapj. Kend be vele a darázscsípést helyét, és hagyd rajta egészen addig, amíg a fájdalom enyhül. A keverék szúnyogcsípés ellen is hatékony.

5+1 természetes módszer a darázscsípés kezelésére

5. A levendula valódi varázsszer a darázscsípés ellen

Nemcsak azért érdemes a kertben levendulát nevelni, mert isteni illata van, vagy lila virágai káprázatosan szépek, hanem azért is, mert intenzív illata a legtöbb rovart távol tartja, ráadásul a darázscsípést is kezelheted vele. A fájdalom gyorsan enyhül, ha a frissen leszedett levendula levelével, virágával bedörzsölöd a csípés helyét.

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top