Hideg gyümölcsleves másképpen
A nyári forróságban nincs is üdítőbb, mint egy csésze, hűsítő gyümölcsleves, amit az évszak gyümölcsei édesítenek ízletessé. Ha nincs kedvünk a kánikulában órákig főzőcskézni, a nyári ételek közül a gyümölcslevessel könnyű dolgunk van, mert nem kell főzni sem, csak összeönteni az alapanyagokat.
Válasszunk olyan gyümölcsöt, amit a család szeret! A meggyet magozzuk ki, a barackot vágjuk kisebb darabokra. Vegyünk 2 liter rostos őszibarack gyümölcslevet, és adjuk hozzá a gyümölcsöket.
Öntsünk egy kevés tejszínt ízlés szerint a leveshez, fűszerezzük fahéjjal és tegyük a hűtőbe legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek. Frissítő desszertnek és teljes értékű fogásnak is egyaránt kiváló. Mentes változatban a tejszínt kihagyjuk az elkészítés során.
Spenót másképpen
A spenótot érdekesebbé tehetjük, ha egy kicsit újítunk a régi receptünkön. A nyári melegben jó vitaminpótlás és finom ebéd készülhet belőle, amit még a gyerekek is szívesen megesznek majd.
Készítsük elő a spenótleveleket a szokásos módon, a lisztes rántás előtt azonban, pirítsunk egy kevés vékonyra vágott császárszalonnát. Ezután tegyük a rántáshoz a spenótot, engedjük fel húslevessel, és bolondítsuk meg a főzeléket egy kevés reszelt sajttal.
Ha igazán finom spenótot szeretnénk készíteni, tegyünk hozzá tejszínt is, így krémesebb lesz a főzelékünk. A szalonnától pikáns ízt kap a spenót, igazi különlegességet varázsolhatunk az egyszerű ételből.
Folytatás a Diéta Óvoda blogon!