Életmód

Ez a 12 éves kislány okosabb, mint Einstein

A kislány szerint az IQ-teszt sokkal könnyebb volt, mint amilyenre számított. Az eredmény szerint a legnagyobb zseniknél is okosabb.

Maximális, 162-es értéket ért el a Mensa IQ-tesztjén egy 12 éves essexi kislány, Lydia Sebastian. Olyan lángelmék, mint Albert Einstein vagy Stephen Hawking 160-as IQ-van rendelkeznek, tehát a teszt szerint a 12 éves kislány náluk is okosabb.

Lydia egy éven keresztül kérlelte a szüleit, hogy vigyék el IQ-tesztet írni. Saját bevallása szerint kissé izgult a teszt kitöltése előtt, ám végül könnyebbnek találta, mint amire számított és néhány perccel a rendelkezésre álló idő letelte előtt be is fejezte.

Ez a 12 éves kislány okosabb, mint Einstein

A kislány féléves korában kezdett el beszélni és négyéves kora óta hegedül. Imád olvasni, a Harry Potter sorozat köteteit például háromszor is elolvasta.

Lydia édesanyja és radiológusként dolgozó édesapja nagyon büszkék a lányukra, alig akarták elhinni, amikor megtudták, hogy a maximális szintet érte el az IQ-teszten.

Forrás: mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top