Életmód

104 éves skót nagyi a világ legidősebb street art művésze

Grace Brett Selkirkben él, hat unokája van, és imád kötögetni. Ebben még nincs semmi különös. A 104 éves nagyi azonban nem az unokáit halmozza el kötött sálakkal, hanem egy "titkos" gerillacsoport tagjaként serénykedik.

Grace már azelőtt a street art jeles képviselője volt, hogy a festékspray-t feltalálták volna. A Souter Stormers nevű “fonalbombázó” formáció legidősebb tagja ő, s bár a társai többsége is 60 év feletti, Grace a nagy részüknek még így is a nagymamája lehetne.

A “banda” tagjai a múlt héten hajtották végre leglátványosabb akciójukat: városuk, Selkirk több tereptárgyát – például lámpaoszlopokat, egy telefonfülkét, padot, szobrot – tarka, kötött alkotásokkal burkolták be, így csempészve egy kis vidámságot az ott élők mindennapjaiba.

A projekt egyébként a selkirki fesztivál része volt, Grace pedig azoknak a kötött labdáknak a készítésében működött közre, melyeket a helyi üzletek ablakába akasztottak ki.

A londoni születésű asszony 1955-ben özvegyült meg, és 1978-ban  költözött Skóciába. Egy kis faluban élt, csak idén költözött be egy idősek otthonába. 74 éves lánya azt mondja, édesanyja máig imádja a tudatot, hogy ő is utcaművész.

Forrás: Daily Record

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top