Arra sajnos hiába várunk, hogy törvényileg írják elő a kevesebb munkaidőt, így nem marad más, mint hogy kávé mellett/helyett egészséges élelmiszerekkel piszkáljuk fel szervezetünket. Tartsunk ki valahogy a munkaidő végéig, anélkül, hogy átadnánk magunkat az e-mailek és telefonhívások rengetegében hirtelen ránk törő fáradtságnak és unalomnak.
1. Csokoládé: napi 4 dkg étcsokoládé fogyasztása, 2 héten keresztül, jelentősen csökkenti stresszhormonok termelődését a szervezetünkben. De ami a lényeg, hogy a csoki koffeint is tartalmaz, ezáltal segíti elő ébren maradásunkat.
2. Bor: A vezetőség szemében valószínűleg nem lesz olyan népszerű, mint a csokoládé, de érveljünk azzal a ténnyel, hogy napi 1 pohár vörösbor elfogyasztása bizonyítottan feldobja a dolgozók hangulatát. A mértéket ne lépjünk túl, mert ellenkező hatást érhetünk el.
3. Pisztácia: Kordában tartja a koleszterint, és csökkenti a mindennapi stressz okozta fásultságot. A szotyi lehet, hogy ugyanígy megteszi, biztos nem véletlen hogy a lelátókon annyian rágják.
4. Lila káposzta: Az összes lila színű zöldséghez és gyümölcshöz hasonlóan a lila káposzta is jótékony hatással van a szív- és érrendszerre, serkenti az agy működését.
5. Joghurt: Napi egy doboz natúr joghurt hozzájárul a gyomor normális, egészséges működéséhez, ezáltal nem vesz el energiát mástól. Koncentrálhatunk a munkánkra, ahelyett, hogy az irodai székben hátradőlve próbáljuk az ebédet emésztgetni.