Életmód

10 tipp, ami kivezet a krónikus fáradtságból

A krónikus fáradtság fogalmával akkor ismerkedtem meg, mikor a legmélyebben elmerültem a depresszió bugyraiban. Egy idő után a legegyszerűbb munkára is képtelen voltam, fájt a fejem és a torkom, sokszor megéltem, hogy bár időben fekszem, nem tudok felkelni reggel.

Eleinte azt hittem, valamilyen szervi problémám van: megfáztam, vérszegény vagyok, baj van a pajzsmirigyemmel. Teljes vérkép és labor után is tök egészséges voltam, ráadásul a depressziós tüneteim is csökkentek, alig vártam, hogy főzzek a barátaimnak, vagy sportolni menjek. a szervezetem viszont trükkös játékot űzött velem. A nyakmerevségtől az izomlázig sikerült tünetek széles skáláját produkálnia. Ok nélkül.

A krónikus fáradtságot ma már titokzatos betegségként kezelik. Általában a húszas éveik közepén járó nőket támadja meg, és az okai ismeretlenek. Feltételezik, hogy szerepet játszanak benne örökletes tényezők, hormonális problémák, de a stressz és a folyamatos leterheltség is. A betegség nem vicces: sokan évekre munkaképtelenné válnak tőle.

A folytatásért kattints az Árnyéknak lenni caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top