Életmód

Nem tud tanulni, mert kerekesszékes

Rácz Vivient hiába vették fel a főiskolára, nem tud tanulni. Nem kap szállást Budapesten, mert kerekesszékben ül. Nem csak ő, több mozgáskorlátozott is hasonlóan járt.

Rácz Vivien a Gazdasági Főiskolára jelentkezett, ahova fel is vették, azonban az iskola kollégiumába már nem, mert nincs akadálymentesített szobájuk. A lány más felsőoktatási intézmények kollégiumainál is próbálkozott, de mindenhol azt a választ kapta, hogy bár nem mozgáskorlátozottak laknak bennük, de foglaltak az akadálymentesített szobák, ezért nem mehet oda. Viviennek végül halasztania kellett egy évet a főiskolán. Otthon, Makón elkezdett egy webdesign tanfolyamot, hogy addig is csináljon valamit. Reméli, jövő szeptemberre megoldódik valahogy a helyzet.

A lakhatás plusz nehézséget okoz a kerekesszékes diákoknak

A Mozgáskorlátozottak Egyesülete szerint nem egyedi az eset, sokaknak hiába vannak meg a képességeik, hiába szeretnének tanulni, nem is felvételiznek, mert tudják, hogy kerekesszékesként nem fognak szállást kapni..

Az RTL Klub hiradója megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, ahol elmondták, az új szabályozás szerint 2018-ig minden kollégiumban kötelező lesz akadálymentes szobát kialakítania.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top