Életmód

Ez a baj az új Nyugati térrel

Megújult a Nyugati tér. Lett sok szép növény, csini burkolat, feleakkora kráteren keresztül vezet le a lépcső az aluljáróhoz, és még üldögélőlépcső is lett. Pár dolog azért tré maradt a téren.

Tarlós főpolgármester nagy ívű megnyitójából kiderült, mennyire kellett már ez a felújítás, hiszen a nyolcvanas évek óta nem nyúltak hozzá komolyabban a Nyugati térhez. Az új térszerkezet sokkal szellősebb, átláthatóbb lett, többek közt amiatt, hogy a felére csökkentették az aluljáróba vezető lépcsőket befoglaló kráter méretét.

Megmaradt a pörgőóra, ami a nyolcvanas években még igazi látványosság volt. Feléledt a szökőkút is, ez éjjelente ráadásul ki is lesz világítva, csakúgy, mint a lépcső korlátja is. Összesen 1300 darab növényt ültettek ki különféle konténerekbe, jóval többet annál, amennyi eddig volt. A falfirkálók ellen pedig bevonattal védik az üldögélőhelyekkel bőven megszórt tér felületeit.

Ez a baj az új Nyugati térrel

Üldögélőlépcső, zöldfelület. Ilyen most a Nyugati tér.

Van néhány kevéssé átgondolt részlet is. Esős időben például meglehetősen csúszik a tér új, világos színű burkolata. A másik probléma az üldögélőlépcsők elhelyezéséből adódik: ezek a térelemek természetüknél fogva szélesebbek egy átlagos lépcsőnél, a kényelmesebb ülés érdekében, emiatt viszont sokkal nehezebb lemenni rajtuk, ha valaki mégis megpróbálja, könnyen lehet esés a vége.

Ez a baj az új Nyugati térrel

Galambszar és általános lerothadás. Ilyen volt a Nyugati tér.

A kivitelezők is észrevehették a gondot, ezért a lépcső tetejére ideiglenes korlátot szereltek. A szemetesek eloszlása is elég egyenetlen: a tér közepére alig jutott, szinte mind a szélére került, kettő egyenesen a buszmegálló közepére. A tér felújítása körülbelül ötszázmillió forintba került.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top