Életmód

10 ötlet, hogy mit tegyél, ha nem tudsz aludni

Azonnali és hosszú távú megoldásokat keresel álmatlanság ellen? A lakosság 20-30 százaléka álmatlanságban szenved.

Reggel hat óta talpon vagyok, most hajnal 3 van… Mit csinálok? Nyitott szemmel nézem a plafont, és várom, hogy elaludjak. Sírni tudnék az idegességtől. Egyre csak az jár a fejemben, hogy hogy fogok holnap munkába menni, mi lesz, ha megint egy percet sem alszom.”

Ha ismerősek a fenti mondatok, nem vagy egyedül. A lakosság 20-30 százaléka álmatlanságban szenved – attól függően, mit nevezünk álmatlanságnak és mennyire szigorúan nézzük ezt a kategóriát.
Már egy ilyen éjszaka után is mérhetetlen szenvedésnek tűnik a másnapi ébrenlét – és akkor még a krónikus inszomniát nem is említettük. Az álmatlanság okozta drasztikus teljesítményromlás, illetve a fáradtság testi, lelki és szellemi tünetei hatalmas szenvedést okoznak annak elszenvedőjének.
Aggodalomra semmi ok, összegyűjtöttem néhány rövid, illetve hosszú távon működő megoldást, ami mindenképpen segíteni fog – feltéve, ha hallgatsz rám, és kész vagy a változásra!

10 ötlet, hogy mit tegyél, ha nem tudsz aludni

A folytatásért kattints az Alvástréning caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top