Életmód

9 tipp, hogyan kezeld a dühödet

Sokaknak okoz gondot a saját indulatosságuk vagy éppen a rendszeres dühkitöréseik kezelése. Tisztában vannak azzal, hogy a dühük félelmetes mások számára, és rombolja a kapcsolataikat.

Rendre kapok ilyen kérdéseket: hogyan fejezzem ki a haragomat, hogy azzal ne tegyem tönkre a kapcsolataimat. Íme néhány ötlet.

1. Kérj segítséget!
Nézzük először általánosságban a dolgot! Akinek rendszeresen vannak dühromai, az tele van feszültséggel. Elsősorban ezzel a feszültséggel kellene kezdeni valamit. A leghatékonyabb megoldás szerintem, ha személyre szabott segítséget kérsz egy pszichológustól vagy mentálhigiénés szakembertől. Itt tényleg a mélyére tudsz nézni a problémáidnak, mindannak a mélyen fekvő dolognak, ami téged ennyire indulatossá tesz. Ha ezt nem tudod megtenni, vagy éppen nem engedheted meg magadnak, még mindig van néhány dolog, amivel dolgozhatsz magadon. A segítő beszélgetésről itt olvashatsz bővebben.

2. Stresszoldás
Végezz rendszeres testmozgást! Elsősorban olyan mozgásformákra gondolok, amelyekbe bele tudod tenni a dühödet: boksz, harcművészetek, szabadtánc, ahol lehetőséged nyílik arra, hogy kiugráld magadból a feszültséget. De sokaknak segít a rendszeres futás is. Érdemes megtanulni olyan stresszkezelő módszereket is, mint az autogén tréning, vagy különféle relaxációkat, meditációkat elsajátítani. Ezek a módszerek csak akkor hatékonyak, ha rendszeresen csináljuk.

A folytatásért kattints a Bízz magadban caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top