Életmód

Menő lett a kamuesküvő

Senki sem köt házasságot senkivel, legalábbis hivatalosan. Reggelig tartó buli azonban van. Nagyjából ez a kamuesküvők lényege.

Bár az argentin fiatalok körében (is) egyre kevésbé népszerű a házasság intézménye, esküvői bulikba járni azért szeretnek. Akkor is, ha épp senki nem házasodik a családból vagy a baráti társaságukból.

Menő lett a kamuesküvő

Egy 26 éves publicista, Martin Acerbi két évvel ezelőtt szervezte meg élete első kamuesküvőjét, méghozzá azért, mert a barátaival rájöttek, hogy milyen rég voltak már esküvőn, és mennyire szívesen elmennének egyre. Az esemény annyira jól sikerült, hogy a férfi kamuesküvő-szervező céget alapított. Esküvői témájú bulikat hoz össze, melyek csak abban különböznek egy valódi esküvőtől, hogy nincs hivatalos ceremónia, senki sem köti össze az életét senkivel. Menyasszonyt és vőlegényt alakító színészeket viszont lehet bérelni a rendezvényre, sőt, lehetőség van arra is, hogy különféle történeteket játsszanak el, például, hogy a vőlegény az utolsó pillanatban lelép az arája elől.

Menő lett a kamuesküvő

Egy-egy kamuesküvőn általában 600-700 ember vesz részt, a belépőjegy átszámítva nagyjából 13500 forintnak megfelelő összegbe kerül. A vendégek többsége nő.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top